(NrITORIKA (B:s (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NaBRAMOWI^(B, (Ns(B. (Nd(B.,s ((NlXW)QÆW (B:s)E (NsW)QÆT(B,s)E, 2001)
(Nu POS)QÆBNIKU WISWÆTLENO OSOBLIWOSTÆ ROZWITKU RITORIKI W RÆZNÆ ÆSTORI^NÆ EPOHI(B, (NWSEBÆ^NO PROANALÆZOWANÆ WIDI KRASNOMOWSTWA (B((NAKADEMÆ^NE(B, (NPOLÆTI^NE(B, (NSUDOWE(B, (NCERKOWNE(B, (NSUSPÆLXNO(B-(NPOBUTOWE(B).s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NrITORIKAs; (NRITORIKAs; )QÆ(NSTORÆQ RITORIKIs)E; )QÆ(NSTORI^NIJ ROZWITOKs)E; (NKRASNOMOWSTWOs; (NWIDI KRASNOMOWSTWAs; (NPROMOWAs; (NP)QÆDGOTOWKAs)E; (NORATORs; (NZOWN)QÆ[NQ KULXTURAs)E