(NeKONOM)QÆ^NA TEORÆQ (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NmO^ERNIJ(B, (Ns(B. (Nw(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NaKADEM)QÆQ(B,s)E, 2008)
(NtRET)QÃ WIDANNQ POSÆBNIKA OHOPL@Ã ZNA^NO [IR[IJ SPEKTR TEORETI^NIH Æ PRAKTI^NIH PROBLEM(B, (NMÆSTITX ONOWLENU ÆNFORMAÆ@(B, (N]O WÆDOBRAVAÃ NAJAKTUALXNÆ[Æ PROCESI SWÆTOWOGO Æ WÆT^IZNQNOGO EKONOMÆ^NOGO VITTQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NeKONOM)QÆ^NA TEORÆQs)E; (NEKONOM)QÆ^NATEORÆQs)E; )QÆ(NSTORÆQs)E; (NTOWARNE WIROBNICTWOs; (NM)QÆKROEKONOMÆKAs)E; (NMAKROEKONOM)QÆKAs)E; (NPEREH)QÆDNA EKONOMÆKAs)E; (NSW)QÆTOWE GOSPODARSTWOs)E; (NGLOBAL)QÆZACÆQ(B,s)E