(NhUDOVNQ KULXTURA SW)QÆTU(B. ã(NWROPEJSXKIJ KULXTURNIJ REGÆON (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK DLQ ZAGALXNOOSWÆTNÆH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW (B/s)E - (NmIROPOLXSXKA(B, (NnATAL)QÆQ ãWGENÆWNAs)E; (Nb)QÃLKINA(B, (NeLLA wÆKTORÆWNAs)E; (NmASOL(B, (Nl@DMILA mIHAJLOWNAs; (NoN)QÆ]ENKO(B, (NoLENA æGORÆWNAs)E; )Qæ(NNSTITUT PROBLEM WIHOWANNQ apn uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NwI]A [KOLA(B,s, 2001)
(Nw P)QÆDRU^NIKU WISWÆTLENO NAJWIZNA^NÆ[Æ QWI]A HUDOVNXOÇ KULXTURI ãWROPI WÆD ANTI^NOSTÆ DO NA[IH DNÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ KULXTURA SW)QÆTUs)E -- )Qæ(NSTORÆQ KULXTURIs)E; (NOBRAZOTWOR^E MISTECTWOs; (NMUZI^NA KULXTURAs; (NK)QÆNOMATOGRAFs)E; (NBALETs; (NTEATRs