(NpRAWOWIJ ZAHIST P)QÆDPRIÃMSTWA W uKRAÇNÆ (B:s)E (NNAW^(B. (NPOS)QÆB(B. /s)E - (NsAN)QÆAHMETOWA(B, (Nn(B. (No(B.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (N`R)QÆNKOM ÆNTER(B,s)E, 1999)
(Nu PRAC)QÆ PROANALÆZOWANO PRAWOWÆ ZASOBI ZAHISTU SUB(B'Ã(NKTÆW PÆDPRIÃMNICXKOÇ DÆQLXNOSTÆ W uKRAÇNÆ(B, (NPODANO SISTEMNIJ ANALÆZ ^INOGO ZAKONODAWSTWA PRO PÆDPRIÃMNICTWO(B. (NrOZGLQNUTA PRAKTIKA JOGO ZASTOSUWANNQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpRAWOWIJ ZAHIST P)QÆDPRIÃMSTWAs)E; (NP)QÆDPRIÃMSTWOs)E; (NPRAWOWIJ ZAHISTs; (NKONKURENC)QÆQs)E; (NREKLAMNA D)QÆQLXNÆSTXs)E; (NGENDERs; )QÀ(NENDERs)E; gender