)Qæ(NNFORMACÆJNE ZAKONODAWSTWO uKRAÇNI (B:s)E (NNAUKOWO(B-(NPRAKTI^NIJ KOMENTAR (B/s - (NgOROBCOW(B, (NwOLODIMIR oLEKS)QÆJOWI^s)E; (NkOSTECXKA(B, (NtETQNA aNATOL)QÆÇWNAs)E; (NkRES)QÆNA(B, æ(NRINA oLEKSÆÇWNAs)E; (NpETRENKO(B, (Nw)QÆKTOR mIHAJLOWI^s)E; (NpOGOR)QÆLKO(B, (NwÆKTOR fEDOROWI^s)E; (N~IV(B, )Qæ(NWAN sERGÆJOWI^s)E; (N{EM[U^ENKO(B, (N`R)QÆJ sERGÆJOWI^s)E; (N{EM[U^ENKO(B, (N`R)QÆJ sERGÆJOWI^(B,s)E; (N~IV(B, )Qæ(NWAN sERGÆJOWI^(B,s)E; )Qæ(NNSTITUT DERVAWI Æ PRAWA ÆMENÆ w(B. (Nm(B. (NkORECXKOGO nan uKRAÇNIs)E; (NdERVAWNIJ KOM)QÆTET TELEBA^ENNQ Æ RADÆOMOWLENNQ uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (N`RIDI^NA DUMKA(B,s, 2006)
(NtLUMA^ENNQ B)QÆLX[OSTÆ OSNOWNIH ZAKONODAW^IH AKTÆW U GALUZÆ ÆNFORMACÆJNOGO ZAKONODAWSTWA(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NNFORMACÆJNE PRAWOs)E; (NB)QÆBLÆOTEKIs)E; (NBIBLIOTEKIs; (NMUZE)QÇs)E; (NMUZEIs; (NREKLAMAs; (NTELEBA^ENNQ )QÆ RADÆOMOWLENNQs)E; (NTELEWIDENIE I RADIOWE]ANIEs