)Qæ(NSTORÆQ DERVAWI Æ PRAWA ZARUBÆVNIH KRAÇN (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NbOSTAN(B, (Nl(B. (Nm(B.,s; (NbOSTAN(B, (Ns(B. (Nk(B.s; (Nm)QÆNÆSTERSTWO OSWÆTI Æ NAUKI uKRAÇNIs)E; (Nm)QÆNÆSTERSTWO WNUTRÆ[NÆH SPRAW uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NcENTR NAW^ALXNO)QÇ LÆTERATURI(B,s)E, 2004)
(Nu POS)QÆBNIKU WISWÆTLENO ZAGALXNU ÆSTORÆ@ DERVAWI Æ PRAWA ZARUBÆVNIH KRAÇN NA OSNOWÆ PORÆWNQLXNOGO TA PROBLEMNO(B-(NHRONOLOGÆ^NOGO METODÆW Z URAHUWANNQM MÆVDISCIPLÆNARNIH ZW(B,(NQZKÆWs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ DERVAWI Æ PRAWAs)E; (NWINIKNENNQ DERVAWIs; (NNEOL)QÆTI^NA REWOL@CÆQs)E; (NDAWNXOSH)QÆDNÆ DERVAWIs)E; (NWINIKNENNQ PRAWAs; (NPRAWO KRA)QÇN sTARODAWNXOGO sHODUs)E; (NDERVAWA W ANTI^NOMU SW)QÆTÆs)E; (NPRAWO ANTI^NIH DERVAWs; (NANTI^N)QÆ DERVAWIs)E; (NRISI FEODAL)QÆZMUs)E; (NPRAWO w)QÆZANTÆÇs)E; (NFEODALXNA DERVAWAs; (NFEODALXNE PRAWOs; (NPRAWO DALEKOSH)QÆDNIH KRAÇNs)E; (NMUSULXMANSXKE PRAWOs; (NGROMADQNSXKE SUSP)QÆLXSTWOs)E; (NgOLLANDSXKA REWOL@C)QÆQs)E; (NaNGL)QÆJSXKA REWOL@CÆQs)E; (NAMERIKANSXKA REWOL@C)QÆQs)E; (NFRANCUZXKA REWOL@C)QÆQs)E; (NBURVUAZNA DERVAWAs; (NKAP)QÆTALÆSTI^NA DERVAWAs)E; (NFORMI DERVAWs; (NSUDOW)QÆ ORGANIs)E; (NTORGOWE PRAWOs; (NqPONSXKA DERVAWAs; (NkITAJSXKA DERVAWAs; (NNAFTOW)QÆ MONARHÆÇs)E; (NNAFTOW)QÆ RESPUBLÆKIs)E; (NPRAWO qPON)QÆÇs)E; (NPRAWO kITA@s; (NPRAWO tURE^^INIs