(Nw)QÆSNIK nACÆONALXNOÇ AKADEMÆÇ KERÆWNIH KADRÆW KULXTURI Æ MISTECTW (B:s)E (N}OKWARTALXNIJ NAUKOWIJ VURNAL (B/s - (N~ERNECX(B, (Nw(B. (Ng(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (Nm)QÆLENÆUM(B,s)E, 2015)
(NfAHOWE WIDANNQ Z F)QÆLOSOFSXKIH NAUK(B, (NKULXTUROLOGÆÇ(B, (NMISTECTWOZNAWSTWA(B, Æ(NSTORI^NIH TA POLÆTI^NIH NAUKs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nf)QÆLOSOFSXKÆ NAUKIs)E; (NKULXTUROLOG)QÆQs)E; (NMISTECTWOZNAWSTWOs; )QÆ(NSTORÆQs)E; (NPOL)QÆTOLOGÆQs)E