(NoBRAZNO(B-(NTEHNOLOG)QÆ^NÆZASOBI PREZENTACÆÇ SCENÆ^NIH MISTECTW(B: (NSTORÆNKI ÆSTORÆÇ (B:s)E (NMONOGRAF)QÆÇ (B/s)E - (N`DOWA(B-(NrOMANOWA(B, (NkATERINA wOLODIMIR)QÆWNA(B,s)E; (NkI)QÇWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET KULXTURI Æ MISTECTWs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NwIDAWNICTWO l)QÆRA(B-(Nk(B,s)E, 2020)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ UZAGALXNENÆ NAUKOWÆ DOSLÆDVENNQ TA PRAKTI^NIJ DOSWÆD STWORENNQ U SCENÆ^NIH MISTECTWAH PROSTOROWOÇ OBRAZNOSTÆ [LQHOM WIKORISTANNQ TEHNOLOGÆ^NIH ZASOBÆW(B. (NrOZGLQDA@^I SCENÆ^NIJ PROSTÆR QK PEWNU LOKACÆ@(B, (NW MEVAH QKOÇ WÆDBUWAÃTXSQ MATERÆALÆZACÆQ ZADUMU SCENÆ^NOGO DÆJSTWA TA PROCES JOGO SPRIJNQTTQ GLQDA^EM(B, (NAWTORKA KOMPLEKSNO W ÆSTORI^NOMU KONTEKSTÆ WÆD WITOKÆW DO TEPERÆ[NXOGO ^ASU NASKRÆZNO DOSLÆDVUÃ EWOL@CÆ@ TEHNÆ^NIH ZASOBÆW ORGANÆZACÆÇ TA OFORMLENNQ CXOGO PROSTORU(B. (NzNA^NA AKTIWÆZACÆQ ÆNTERESU DO WKAZANOÇ PROBLEMATIKI ZUMOWLENA SU^ASNIMI KULXTURNO(B-(NMISTECXKIMI PROCESAMI W uKRAÇNÆ TA ZA ÇÇ MEVAMI(B. (NaWTORKA ANALÆZUÃ(B, (NSISTEMATIZUÃ TA HARAKTERIZUÃ MOVLIWOSTÆ WIKORISTANNQ NOWÆTNÆH(B, (NZOKREMA(B, (NMULXTIMEDÆJNIH TEHNOLOGÆJ U SCENÆ^NIH MISTECTWAH(B. çÇ (NUWAGU PRIWERTAÃ [IROKIJ SPEKTR SU^ASNIH TEHNÆ^NIH ZASOBÆW HUDOVNXOGO OFORMLENNQ SCENÆ^NOGO PROSTORU(B: (NSWÆTLOWÆ(B, (NGOLOGRAFÆ^NÆ(B, (NPNEWMATI^NÆ(B, (NPÆROTEHNÆ^NÆ(B, (NOLXFAKTORNÆ PRILADI(B, (NSISTEMI ZWUKOZABEZPE^ENNQ(B, (NMODULXNÆ SCENÆ^NÆ KONSTRUKCÆÇ TA POKRITTQ(B, (NGENERATORI SCENÆ^NIH EFEKTÆW TA ÆN(B. (NkNIGA ROZRAHOWANA NA TEATROZNAWCÆW(B, (NWIKLADA^ÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW MISTECXKOÇ OSWÆTI(B, (NSTUDENTÆW(B, (NPRAKTIKÆW SCENI TA [IROKE KOLO [ANUWALXNIKÆW SCENÆ^NIH MISTECTWs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsCEN)QÆ^NE MISTECTWOs)E -- (NoBLADNANNQs -- (NtEHN)QÆ^NÆ ZASOBIs)E; (NtEATRs -- (NoBRAZNO(B-(NTEHNOLOG)QÆ^NÆ ZASOBIs)E -- )Qæ(NSTORÆQs)E