(N~ISTOTA J PRAWILXN)QÆSTX UKRAÇNSXKOÇ MOWI (B:s)E (NP)QÆDRU^NIJ DLQ WIW^ENNQ UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURNOÇ MOWI (B: (NPOWNIJ KURS Z ÆSTORI^NIM OSWÆTLENNQM (B/s)E - (NoG)QÆÃNKO(B, æ(NWAN(B,s)E (NMITROPOLIT(B,s 1882-1972. ((NlXW)QÆW (B:s)E (NwIDANNQ KNIGARN)QÆ aRNOLXDA bARDAHA(B,s)E, 1925)
(NoG)QÆÃNKO NE LI[E PODAÃ PRAWILA(B, (NA J POQSN@Ã POHODVENNQ MOWNIH NORM(B, (NANALÆZU@^I ROZWITOK MOWI WÆD NAJDAWNÆ[IH ^ASÆW(B. (NkNIGA BULA NAPISANA W PERÆOD AKTIWNOÇ UKRAÇNÆZACÆÇ TA MALA NA METÆ USUNUTI ^UVORÆDNÆ WPLIWI (B((NZOKREMA POLONÆZMI TA RUSIZMI(B), (N]O NAKOPI^ILISQ WNASLÆDOK TRIWALOÇ BEZDERVAWNOSTÆ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
(Nr)QÆDKÆSNE WIDANNQs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA MOWA(B, (NLÆTERATURNAs)E -- (NwVIWANNQ TA ^ISTOTA MOWIs -- )Qæ(NSTORI^NIJ ASPEKT(B.s)E; (NkULXTURA UKRA)QÇNSXKOÇ MOWIs)E