(NuKRA)QÇNSXKA MODA(B: (NWÆD TRIPÆLXCÆW DO POKOLÆNNQ SKLA (B/s)E - (NwAS)QÆNA(B, (NzÆNAÇDA(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NwIDAWNI^IJ D)QÆM (B"(NaDEF(B-(NuKRAÇNA(B",s)E, 2024)
(NzNANNQ TA POWAGA DO NA[OGO KOR)QÆNNQ(B, (NTRADICÆJ NA[IH PRA]URÆW Æ WITOKÆW NA[OÇ KULXTURI(B. (NwESX SWÆT ZNAÃ PRO KULXTURU TA ÆSTORI^NÆ NADBANNQ CIWÆLÆZACÆÇ mAJQ(B, (NPRO KULXTURNU SPAD]INU ãGIPETSXKOGO CARSTWA TA NEJMOWÆRNÆ ZDOBUTKI rIMSXKOÇ ÆMPERÆÇ(B. (NsXOGODNÆ WESX SWÆT ZNAÃ PRO UKRAÇNCÆW Æ NA[ NEZLAMNIJ DUH(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NnARODOZNAWSTWO(B, (NUKRA)QÇNSXKEs)E; (NnARODNIJ KOST@M(B, (NUKRA)QÇNSXKIJs)E -- )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NeWOL@C)QÆQs)E