(Nm)QÆVNARODNIJ KOMERCÆJNIJ ARBÆTRAV(B: (NARBÆTRABELXNÆSTX SPORÆW (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NsPIRIDONOWA(B, (NkATERINA sERG)QÆÇWNA(B,s)E; (NkI)QÇWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ tARASA {EW^ENKAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (N`R)QÆNKOM æNTER(B,s)E, 2025)
(NmONOGRAF)QÆQ Ã NAUKOWIM DOSLÆDVENNQM(B, (NPRISWQ^ENIM KOMPLEKSNOMU TA ÀRUNTOWNOMU WIW^ENN@ PITANNQ ARBÆTRABELXNOSTÆ SPORÆW ZA ZAKONODAWSTWOM uKRAÇNI TA ZARUBÆVNIH KRAÇN(B. (Nu ROBOTÆ PROWEDENO WSEBÆ^NIJ ANALÆZ SKLADNOGO TA BAGATOASPEKTNOGO PONQTTQ (S0(NARBÆTRABELXNÆSTX(S1(B, (NQKE(B, (NNEZWAVA@^I NA STRÆMKU POPULQRIZACÆ@(B, (NDOSÆ NE STALO PREDMETOM DISERTACÆJNIH ROBÆT(B. (Nu MONOGRAFÆÇ WIZNA^ENO PONQTTQ (S0(NARBÆTRABELXNÆSTX(S1 (NTA ZAPROPONOWANO ROZGLQDATI JOGO QK PRAWOWE PONQTTQ(B, (NQKE POÃDNUÃ W SOBÆ OB(B'Ã(NKTIWNU TA SUB(B'Ã(NKTIWNU ARBÆTRABELXNÆSTX(B, (NWIZNA^ENO OZNAKI ARBÆTRABELXNOSTÆ(B, (NWIDÆLENO KRITERÆÇ ARBÆTRABELXNOSTÆ(B, (NROZMEVOWANO PONQTTQ (S0(NARBÆTRABELXNÆSTX(S1(B, (S0(NDÆJSNÆSTX ARBÆTRAVNOÇ UGODI(S1 (NTA (S0(NDOPUSTIMÆSTX ARBÆTRAVNOÇ UGODI(S1(B, (NZAPROPONOWANO PROCEDURNIJ ALGORITM WIZNA^ENNQ ARBÆTRABELXNOSTÆ SPORÆW NA STADÆQH UKLADENNQ ARBÆTRAVNOÇ UGODI(B, (NARBÆTRAVNOGO ABO SUDOWOGO ROZGLQDU(B, (NWIKONANNQ ARBÆTRAVNOGO RÆ[ENNQ(B, (NZAPROPONOWANO ÆMPLEMENTACÆ@ W UKRAÇNSXKE ZAKONODAWSTWO PÆDHODU ÆNOZEMNIH DERVAW U ^ASTINÆ ZAKRÆPLENNQ MOVLIWOSTÆ WIKLADENNQ ARBÆTRAVNOÇ UGODI ]ODO KORPORATIWNIH SPORÆW BEZPOSEREDNXO W USTANOW^OMU DOKUMENTÆ @RIDI^NOÇ OSOBI(B. (NmONOGRAFÆQ ROZRAHOWANA NA NAUKOWCÆW(B, (NNAUKOWO(B-(NPEDAGOGÆ^NIH PRACÆWNIKÆW(B, (NWIKLADA^ÆW WI]IH @RIDI^NIH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW(B, (NASPÆRANTÆW(B, (NSTUDENTÆW (B- (NZDOBUWA^ÆW WI]OÇ OSWÆTI ZA SPECÆALXNÆST@ (S0(NpRAWO(S1(B, (NSUDDÆW(B, (NARBÆTRÆW(B, (NNOTARÆUSÆW(B, (NPRAKTIKU@^IH @RISTÆW TA ADWOKATÆW(B, (NA TAKOV WSÆH(B, (NHTO CÆKAWITXSQ NAUKOWIMI TA PRAKTI^NIMI DOSLÆDVENNQMI PITANX MÆVNARODNOGO KOMERCÆJNOGO ARBÆTRAVU QK ALXTERNATIWNOGO SPOSOBU WIRÆ[ENNQ SPORU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NaRB)QÆTRAV (B((NMÆVNARODNE PRAWO(B)s)E; (NkOMERC)QÆJNÆ SPORI(B, (NMÆVNARODNÆs)E; (Nm)QÆVNARODNE PRIWATNE PRAWOs)E