)Qæ(NSTORÆQ ZARUBÆVNIH POLÆTI^NIH W^ENX (B:s)E (NNAW^ALXNO(B-(NMETODI^NIJ KOMPLEKS (B: (NW (B4-(NH ^ASTINAH (B/s (NzM)QÆSTOWNA ^ASTINA ææ(B,s)E (NpOL)QÆTI^NA DUMKA sEREDNXOWÆ^^Q TA DOBI wÆDRODVENNQs)E - (NkIRIL@K(B, (Nf(B. (Nm(B.s; (NkIRIL@K(B, (Nf(B. (Nm(B.s ((NkI)QÇW (B:s)E (NcENTR U^BOWO)QÇ LÆTERATURI(B,s)E, 2023)
(NcEJ KOMPLEKS )QÃ NEWÆD(B'Ã(NMNO@ SKLADOWO@ NAW^ALXNOÇ DISCIPLÆNI (S0æ(NSTORÆQ ZARUBÆVNIH POLÆTI^NIH W^ENX(S1(B. (NwÆN DAÃ ZMOGU Z(B'(NQSUWATI TA ZASWOÇTI ZMÆST OSNOWNIH ETAPÆW ÆSTORÆÇ ZARUBÆVNIH POLÆTI^NIH W^ENX(B, (NPROSTEVITI OSQGNENNQ L@DSXKO@ DUMKO@ SUTNOSTÆ POLÆTIKI TA ZAKONOMÆRNOSTEJ ÇÇ ROZWITKU(B, (NA TAKOV OSOBLIWOSTEJ ÇÇ ÆDEOLOGÆ^NOGO OBÀRUNTUWANNQ TA CÆNNÆSNOGO ARSENALU SUSPÆLXNOGO BUTTQ(B. (NcÆ POLOVENNQ MOVUTX BUTI ZASTOSOWANÆ PÆD ^AS ANALÆZU PROCESÆW FORMUWANNQ DERVAWNOSTÆ J GROMADQNSXKOGO SUSPÆLXSTWA W uKRAÇNÆ(B. (NdLQ STUDENTÆW(B, (NASPÆRANTÆW Æ WIKLADA^ÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆWs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ POLÆTI^NIH W^ENXs)E -- (NdOBA sEREDNXOW)QÆ^^Qs)E; (NpOL)QÆTI^NÆ W^ENNQ(B, (NZARUBÆVNÆs)E -- (NdOBA sEREDNXOW)QÆ^^Qs)E; (NpOL)QÆTI^NÆ W^ENNQ(B, (NZARUBÆVNÆs)E -- (NdOBA w)QÆDRODVENNQs)E; )QÆ(NSTORÆQ POLÆTI^NIH W^ENXs)E; (NPOL)QÆTI^NA DUMKA sEREDNXOWÆ^^Qs)E; (NPOL)QÆTI^NA DUMKA wÆDRODVENNQs)E