(NdVUZEPPE mADZ)QÆNÆ(B, (NMADZÆNÆZM Æ uKRAÇNA (B=s)E Giuseppe Mazzini il mazzinianesimo e l'Ucraina - (NwARWARCEW(B, (NmIKOLA mIKOLAJOWI^(B,s; )Qæ(NTALÆJSXKIJ ÆNSTITUT KULXTURI W uKRAÇNÆs)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ NAUK uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT ÆSTORÆÇ uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NpULXSARI(B,s, 2005)
(NmONOGRAF)QÆQ PRISWQ^ENA dVUZEPPE mADZÆNÆ (B(1805-1872) - (NL@DINÆ(B, (NQKA STALA PROWÆSNIKOM Æ TWORCEM NOWOÇ ÆSTORÆÇ æTALÆÇ J CÆLOÇ ãWROPI(B. (NwPER[E W UKRAÇNSXKÆJ ÆSTORÆOGRAFÆÇ DOKLADNO WISWÆTL@ÃTXSQ JOGO VITTÃWIJ [LQH(B, (NPOLÆTI^NÆ PLANI J BOROTXBA ZA WIZWOLENNQ NARODÆW(B, (NPOBUDOWU NACÆONALXNIH DERVAW(B. (NoSOBLIWU UWAGU PRIDÆLENO ROZROBLENIM mADZÆNÆ PRINCIPAM DEMOKRATÆÇ J SO@ZU NACÆJ(B, (NPOGLQDAM NA ROLX SLOW(B'(NQNSTWA(B. (NkNIGA WÆDTWOR@Ã TAKOV [IROKU PANORAMU ZW(B'(NQZKÆW Æ WPLIWU JOGO ÆDEJ NA FORMUWANNQ UKRAÇNSXKOGO NACÆONALXNOGO RUHU hæh (B- (NPO^ATKU hh ST(B. (Nu (S0(NdODATKAH(S1 (NPREDSTAWLENO POLÆTI^NÆ TWORI mADZÆNÆ (B- (S0(NrOZDUMI PRO DEMOKRATÆ@ W ãWROPÆ(S1 (NTA (S0(NsLOW(B'(NQNSXKÆ LISTI(S1(B. (Nw OSNOWU DOSLÆDVENNQ POKLADENO DOKUMENTI ZARUBÆVNIH TA WÆT^IZNQNIH ARHÆWÆW Æ BÆBLÆOTEK(B, (NLISTUWANNQ J PRACÆ ÆTALÆJSXKOGO MISLITELQ(B-(NDEMOKRATA(B.s)E
(NdO DWOHSOTR)QÆ^^Q WÆD DNQ NARODVENNQ dVUZEPPE mADZÆNÆ (B(1805-1872).s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmADZ)QÆNÆ dV(B.s)E; (NwIDATN)QÆ DÆQ^Æ(B, Æ(NTALÆJSXKÆs)E -- (NvITTQ )QÆ TWOR^ÆSTXs)E