(NsOC)QÆALXNA ADAPTACÆQ OBDAROWANOÇ OSOBISTOSTÆ(B: (NWÆD DITINSTWA DO @NOSTÆ (B:s)E (NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NaNDROSOWI^(B, (Nk(B. (Na(B.s; (NtKA^ENKO(B, (Nl(B. )Qæ.s)E; )Qæ(NLXÇNA(B, (Ng(B. (Nw(B.s)E; (NqKIMOWA(B, )Qæ. (No(B.s)E; (N{ULXGA(B, (Nw(B. (Nm(B.s; (NrUDIK(B, (Nq(B. (Nm(B.,s; (NkOWALXOWA(B, (No(B. (Na(B.,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT OBDAROWANOÇ DITINIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E )Qæ(NNSTITUT OBDAROWANOÇ DITINI napn uKRAÇNI(B,s)E, 2021)
(Nu POS)QÆBNIKU NAWEDENO TEORETIKO(B-(NMETODOLOGÆ^NÆ OSNOWI SOCÆALXNOÇ ADAPTACÆÇ W PRACQH WÆT^IZNQNIH Æ ZARUBÆVNIH U^ENIH(B; (NPROANALÆZOWANO TENDENCÆÇ DOSLÆDVENNQ DITINSTWA W SU^ASNOMU GLOBALXNOMU SUSPÆLXSTWÆ(B; (NROZGLQNUTO SUTNÆSTX Æ STRUKTURU PONQTTQ ADAPTACÆÇ(B. (NaWTORAMI DOSLÆDVENO OSOBLIWOSTÆ PROCESU ADAPTACÆÇ OBDAROWANOÇ OSOBISTOSTÆ NA RÆZNIH WÆKOWIH PERÆODAH NAW^ANNQ W UMOWAH zzso(B, (NA SAME(B: (NDÆTEJ PO^ATKOWIH KLASÆW(B, (NOBDAROWANIH U^NÆW PÆDLÆTKOWOGO WÆKU TA OBDAROWANIH U^NÆW PROFÆLXNIH KLASÆW(B. (NtAKOV AWTORAMI ZAPROPONOWANO TEORETI^NU MODELX ORGANÆZACÆÇ SOCÆALXNO(B-(NPSIHOLOGÆ^NOÇ ADAPTACÆÇ W UMOWAH ÆNFORMACÆJNO(B-(NOSWÆTNXOGO SEREDOWI]A ZAKLADU OSWÆTI DLQ ZABEZPE^ENNQ MAKSIMALXNOÇ REALÆZACÆÇ POTENCÆALU KOVNOGO U^NQ(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B. (NW KÆNCÆ ROZD(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpSIHOLOG)QÆQs)E -- (NoBDAROWAN)QÆSTXs)E -- (NsOC)QÆALXNA ADAPTACÆQs)E; (NTWOR^A OSOBIST)QÆSTXs)E; (NMOLOD[IJ [K)QÆLXNIJ WÆKs)E; (NP)QÆDLÆTKIs)E; (ND)QÆAGNOSTIKA SOCÆALXNO(B-(NPSIHOLOGÆ^NOÇ ADAPTACÆÇs)E