(NrOZWITOK SISTEM ZABEZPE^ENNQ TA WDOSKONALENNQ QKOST)QÆ WI]OÇ OSWÆTI W KONTEKSTÆ STÆJKOGO ROZWITKU (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NwOROBJOWA(B, (No(B.s; (NlUGOWIJ(B, (Nw(B.s; (NpALAMAR^UK(B, (No(B.s; (NsL@SARENKO(B, (No(B.s; (NtALANOWA(B, (Nv(B.s; (NtKA^ENKO(B, (Nw(B.s; (NlUGOWIJ(B, (Nw(B.,s; (NtALANOWA(B, (Nv(B.,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT WI]OÇ OSWÆTIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E )Qæ(NNSTITUT WI]OÇ OSWÆTI napn uKRAÇNI(B,s)E, 2024)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ PREDSTAWLENO OBÀRUNTUWANNQ TEORETI^NIH Æ METODI^NIH OSNOW TA ANALÆZ PROWÆDNOGO DOSWÆDU ZABEZPE^ENNQ TA WDOSKONALENNQ QKOSTÆ WI]OÇ OSWÆTI W KONTEKSTÆ STÆJKOGO ROZWITKU QK UMOWI DOSQGNENNQ KONKURENTOSPROMOVNOÇ QKOSTÆ WI]OÇ OSWÆTI J PODOLANNQ KWALÆFÆKACÆJNOGO ROZRIWU MÆV WI]O@ OSWÆTO@ TA RINKOM PRACÆ(B. (NfOKUS DOSLÆDVENNQ ZOSEREDVENO NA RÆZNIH ASPEKTAH PROBLEMI(B, (NZOKREMA NA FORMUWANNÆ POLÆTIKI Æ STRATEGÆÇ DOSQGNENNQ KONKURENTOSPROMOVNOÇ QKOSTÆ WI]OÇ OSWÆTI(B, (NTEORETI^NIH Æ METODI^NIH OSNOWAH MODERNÆZACÆÇ STRUKTURI WI]OÇ OSWÆTI QK UMOWI DOSQGNENNQ ÇÇ KONKURENTOSPROMOVNOÇ QKOSTÆ TA PODOLANNQ KWALÆFÆKACÆJNOGO ROZRIWU(B, (NQKÆSNOMU Æ KÆLXKÆSNOMU OCÆN@WANNÆ KONKURENTOSPROMOVNOSTÆ UNÆWERSITETÆW(B, Æ(NNSTITUCÆJNÆJ MODERNÆZACÆÇ UNÆWERSITETÆW QK SKLADOWOÇ SISTEMI ZABEZPE^ENNQ Æ WDOSKONALENNQ QKOSTÆ(B, (NTRANSFORMACÆÇ MEHANÆZMÆW ZABEZPE^ENNQ LÆDERSTWA WI]OÇ OSWÆTI TA ÇÇ KONKURENTOSPROMOVNOÇ QKOSTÆ(B, (NZABEZPE^ENNÆ EFEKTIWNOGO WIKLADANNQ(B, (NNAW^ANNQ TA OCÆN@WANNQ U WI]ÆJ OSWÆTÆ NA OSNOWÆ REZULXTATNOÇ PARADIGMI(B, (NSTRATEGÆÇ ROZWITKU L@DSXKOGO POTENCÆALU WI]OÇ OSWÆTI QK UMOWI DOSQGNENNQ KONKURENTOSPROMOVNOÇ QKOSTÆ(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B. (NW KÆNCÆ ROZD(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpEDAGOG)QÆKA WI]OÇ OSWÆTIs)E -- (NqK)QÆSTX WI]OÇ OSWÆTIs)E -- (NeKONOM)QÆ^NA POLÆTIKAs)E; )QÃ(NWROÆNTEGRACÆQs)E; (NP)QÆSLQWOÃNNE WÆDNOWLENNQs)E; (NEMP)QÆRÆQs)E; (NMODERN)QÆZACÆQs)E; (NKONKURENTOSPROMOVN)QÆSTXs)E; (NL)QÆDERSTWOs)E; (NEFEKTIWN)QÆSTXs)E