(NvITT)QÃSTÆJKÆSTX Æ REZILXÃNTNÆSTX L@DINI W SU^ASNOMU SWÆTÆ(B: (NTEORÆQ(B, (NDOSLÆDVENNQ(B, (NPRAKTIKA (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NkOKUN(B, (NoLEG mATW)QÆJOWI^(B,s)E; (NbONDARENKO(B, (NoLEKSANDR(B,s; (N~EPEL)QÃWA(B, (NnATALÆQ(B,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ g(B. (Ns(B. (NkOST@KAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E )Qæ(NNSTITUT PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ g(B. (Ns(B. (NkOST@KA napn uKRAÇNI(B,s)E, 2025)
(NmONOGRAF)QÆQ RISWQ^ENA KOMPLEKSNOMU ANALÆZU VITTÃSTÆJKOSTÆ TA REZILXÃNTNOSTÆ QK KL@^OWIH HARAKTERISTIK OSOBISTOSTÆ(B, (N]O WIZNA^A@TX ZDATNÆSTX L@DINI ADAPTUWATISQ DO KRIZOWIH SITUACÆJ(B, (NDOLATI STRESOWÆ WPLIWI TA ZBERÆGATI EFEKTIWNE FUNKCÆONUWANNQ W UMOWAH NESTABÆLXNOSTÆ(B. (NrOZGLQNUTO TEORETI^NÆ OSNOWI CIH FENOMENÆW(B, (NREZULXTATI EMPÆRI^NIH DOSLÆDVENX(B, (N]O ROZKRIWA@TX ÇH ^INNIKI TA MEHANÆZMI ZMÆCNENNQ(B, (NA TAKOV PRAKTI^NÆ STRATEGÆÇ(B, (NQKÆ MOVUTX BUTI WIKORISTANÆ U PROFESÆJNÆJ DÆQLXNOSTÆ(B, (NOSWÆTÆ TA KRIZOWOMU KONSULXTUWANNÆ(B. (NoSOBLIWA UWAGA PRIDÆLENA TEHNOLOGÆQM PÆDWI]ENNQ VITTÃSTÆJKOSTÆ TA REZILXÃNTNOSTÆ W UMOWAH WÆJNI Æ SOCÆALXNIH POTRQSÆNX(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 193-211s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpSIHOLOG)QÆQs)E -- (NvITT)QÃSTÆJKÆSTX L@DINIs)E; (ND)QÆAGNOSTIKA VITTÃSTÆJKOSTÆs)E; (ND)QÆAGNOSTIKA REZILXÃNTNOSTÆs)E; (NFAH)QÆWCÆ SOCÆONOMÆ^NIH PROFESÆJs)E; (NW)QÆJNAs)E; (NKRIZAs