(NsU^ASNA L)QÆNGWÆSTIKA(B: (NNAPRQMI TA PROBLEMI (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK (B/s)E - (NsEL)QÆWANOWA(B, (No(B. (No(B.,s)E ((NpOLTAWA (B:s (NdOWK)QÆLLQ(B-(Nk(B,s)E, 2008)
(Nu P)QÆDRU^NIKU WPER[E U WÆT^IZNQNÆJ LÆNGWÆSTICÆ SISTEMATIZOWANO TA PROANALÆZOWANO GOLOWNÆ NAPRQMI SWÆTOWOGO MOWOZNAWSTWA Z OGLQDU NA SU^ASNIJ PARADIGMALXNIJ PROSTÆR GUMANÆTARNOGO ZNANNQ(B. (NpREDSTAWLENO QK TRADICÆJNÆ LÆNGWÆSTI^NÆ DISCIPLÆNI(B, (NKATEGORÆJNO(B-(NPONQTÆJNIJ APARAT QKIH Ã WÆDNOSNO USTALENIM(B, (NTAK Æ NOWÆ GALUZÆ(B, (N]O OTRIMALI PO[IRENNQ PROTQGOM OSTANNÆH DESQTILÆTX(B, (NQK(B-(NOT(B: (NLÆNGWOMETODOLOGÆQ(B, (NLÆNGWOKULXTUROLOGÆQ(B, (NKOGNÆTIWNA LÆNGWÆSTIKA(B, (NLÆNGWOKONCEPTOLOGÆQ(B, (NPRIKLADNE MOWOZNAWSTWO(B, (NTEORÆQ MOWLENNÃWOGO WPLIWU(B, (NPOLÆTI^NA LÆNGWÆSTIKA(B, (NNEJROLÆNGWÆSTI^NE PROGRAMUWANNQ(B, (NMÆVKULXTURNA KOMUNÆKACÆQ(B, (NDISKURSOLOGÆQ TO]O(B. (Nu MEVAH KOVNOGO Z ROZROBLENIH U PÆDRU^NIKU NAPRQMÆW ZDÆJSNENO ANALÆZ KL@^OWIH PROBLEM(B, (NSPÆRNIH PITANX(B. (NoSOBLIWU UWAGU ZOSEREDVENO NA METODOLOGÆ^NIH ZASADAH SU^ASNOGO MOWOZNAWSTWA(B: (NPÆZNAWALXNIH NASTANOWAH(B, (NPRINCIPAH Æ PROCEDURAH DOSLÆDNICXKOÇ DÆQLXNOSTÆ(B. (NuMÆ]ENÆ W KÆNCÆ ROZDÆLÆW EWRISTI^NÆ PITANNQ TA TWOR^Æ ZAWDANNQ(B, (NSPISKI BÆBLÆOGRAFÆ^NIH DVEREL SPRIQTIMUTX ROZ[IRENN@ ZNANX TA FORMUWANN@ WMÆNX Æ NAWI^OK ANALÆZU PROBLEMATIKI GALUZEJ(B. (NpÆDRU^NIK PRIZNA^ENIJ DLQ STUDENTÆW FÆLOLOGÆ^NIH SPECÆALXNOSTEJ WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW(B, (NASPÆRANTÆW Æ WIKLADA^ÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nl)QÆNGWÆSTIKAs)E; (NL)QÆNGWOMETODOLOGÆQs)E; (NSEMAS)QÆOLOGÆQs)E; (NL)QÆNGWOSEMÆOTIKAs)E; (NONOMAS)QÆOLOGÆQs)E; (NPSIHOL)QÆNGWÆSTIKAs)E; (NETNOL)QÆNGWÆSTIKAs)E; (NL)QÆNGWOKULXTUROLOGÆQs)E; (NSOC)QÆOLÆNGWÆSTIKAs)E; (NKOGN)QÆTIWNA LÆNGWÆSTIKAs)E; (NL)QÆNGWOKONCEPTOLOGÆQs)E; (NL)QÆNGWÆSTIKA TEKSTUs)E; (NKOMUN)QÆKATIWNA LÆNGWÆSTIKAs)E; (NPRIKLADNA L)QÆNGWÆSTIKAs)E