(NlEKSIKOGRAF)QÆ^NA PARADIGMA hhæ ST(B.: (NTEORÆQ Æ METODOLOGÆQ (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NkARP)QÆLOWSXKA(B, ã. (Na(B.,s)E; (NcIGW)QÆNCEWA(B, (N`(B. (No(B.,s)E; )Qæ(NNSTITUT UKRAÇNSXKOÇ MOWI nan uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E )Qæ(Num nan uKRAÇNI(B,s)E, 2023)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ WISWÆTLENO WAVLIWÆ TEORETI^NÆ TA PRAKTI^NÆ PROBLEMI SU^ASNOÇ UKRAÇNSXKOÇ Æ ZAGALOM SLOW(B'(NQNSXKOÇ LEKSIKOGRAFÆÇ(B, (NZAPROPONOWANO KONCEPCÆÇ TA METODI UKLADANNQ NOWIH SLOWNIKÆW RÆZNIH TIPÆW(B, (NSHARAKTERIZOWANO LEKSIKOGRAFÆ^NÆ MODELÆ MOWI(B, (NPRIDÆLENO UWAGU SLOWNIKOWIM SISTEMAM hhæ STOLÆTTQ QK ÆNSTRUMENTAM DOSLÆDVENNQ MOWI(B. (NnAUKOWE WIDANNQ SPRQMOWANE NA ROZW(B'(NQZANNQ ZAWDANX TLUMA^NOÇ(B, (NKOMP(B'(N@TERNOÇ(B, (NAWTORSXKOÇ(B, (NTERMÆNOLOGÆ^NOÇ TA ONOMASTI^NOÇ LEKSIKOGRAFÆÇ(B, (NFRAZEOGRAFÆÇ TA RIMOGRAFÆÇ(B, (NNA STWORENNQ LÆNGWÆSTI^NIH BAZ DANIH(B, (NLEKSIKOGRAFÆ^NE MODEL@WANNQ REZULXTATÆW DOSLÆDVENX Z ETNOLÆNGWÆSTIKI(B, (NSOCÆOLÆNGWÆSTIKI(B, (NSTILÆSTIKI TA KULXTURI MOWI(B. (NdLQ NAUKOWCÆW(B, (NWIKLADA^ÆW(B, (NSTUDENTÆW(B, (NU^ITELÆW TA WSÆH(B, (NHTO ZACÆKAWLENIJ SU^ASNIM SLOWNIKARSTWOM(B.s)E
(NdO (B100-(NL)QÆTTQ WÆD DNQ NARODVENNQ lEONÆDA sIDOROWI^A pALAMAR^UKAs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpALAMAR^UK l(B. (Ns(B.s; (NlEKSIKOGRAF)QÆQs)E; (Nb)QÆOGRAFÆ^NÆ DOSLÆDVENNQs)E; (NMODEL)QÆ MOWIs)E; (NROZMOWNA PRAKTIKAs; (NSLOWTWOR^)QÆSTXs)E; (NZAGALXNOMOWN)QÆ SLOWNIKIs)E; (NMOWNA KARTINA SW)QÆTUs)E; (NNAC)QÆONALXNA ÆDENTI^NÆSTXs)E; (NMETODI UKLADANNQ SLOWNIK)QÆWs)E; (NLEKSIKOGRAF)QÆ^NÆ SISTEMIs)E