(NpSIHOLOG)QÆ^NÆ KOORDINATI UKRAÇNSXKOGO SWÆTU (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NwAS@TINSXKIJ(B, (NwADIM(B,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT SOCÆALXNOÇ TA POLÆTI^NOÇ PSIHOLOGÆÇs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NtALKOM(B,s, 2024)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ OBÀRUNTOWANO SOCÆALXNO(B-(NPSIHOLOGÆ^NIJ ZMÆST WINIKNENNQ TA ROZWITKU (S0(NUKRAÇNSXKOGO SWÆTU(S1 (B- (NMENTALXNOGO KONSTRUKTU(B, (NQKIJ OHOPL@Ã ROZMAÇTTQ PROCESÆW Æ QWI] KOLEKTIWNOÇ VITTÃDÆQLXNOSTI OSÆB Æ SPÆLXNOT(B, (N]O PO(B-(NRÆZNOMU USWÆDOML@@TX SEBE UKRAÇNCQMI TA UKRAÇNSXKIMI(B. (NzA OSNOWNÆ PSIHOLOGÆ^NÆ KOORDINATI UKRAÇNSXKOGO SWÆTU WIZNANO SPÆLXNOTNÆ ÆDENTI^NOSTÆ TA CÆNNÆSNÆ ORÆÃNTACÆÇ JOGO NOSÆÇW(B, (NUQWLENNQ PRO TERITORÆALXNÆ MEVÆ(B, (NPSIHOLOGÆ^NÆ PEREDUMOWI TWORENNQ(B, (NZMÆSTOWÆ SKLADOWÆ Æ STRUKTURNÆ DIHOTOMÆÇ(B, (NMOWLENNÃWÆ PRAKTIKI(B, (NBA^ENNQ PERSPEKTIW(B. (NoCÆNENO KARDINALXNIJ WPLIW ROSÆJSXKO(B-(NUKRAÇNSXKOÇ WÆJNI NA MINULE(B, (NTEPERÆ[NÃ Æ MAJBUTNÃ UKRAÇNSXKOGO SWÆTU(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 170-177s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsOC)QÆALXNA PSIHOLOGÆQs)E -- (NnAC)QÆÃTWORENNQs)E; (N^ASs; (NPROST)QÆRs)E; (NOBRAZs; (NZM)QÆSTs)E; (NSOC)QÆALXNA MÆTOLOGÆQs)E; )QÆ(NSTORI^NA PAM(B'(NQTXs)E; (NGROMADIs; (NSP)QÆLXNOTIs)E; (NNARODs; (NSUSP)QÆLXNA ÃRARHÆQs)E; (NWLADAs; (NC)QÆNNÆSNÆ ORÆÃNTACÆÇs)E; )QÆ(NDENTI^NOSTÆs)E; (NNAC)QÆONALXNIJ HARAKTERs)E; (NPATR)QÆOTIZMs)E; (NNAC)QÆONALÆZMs)E; (NRADIKAL)QÆZMs)E; (NSEPARATIZMs; )QÆ(NNDIWÆDUALÆZMs)E; (NKOLEKTIW)QÆZMs)E; (NPSIHOLOG)QÆ^NÆ DIHOTOMÆÇs)E; (NMOWAs; (NW)QÆRTUALÆZACÆQs)E