(NfORMUWANNQ EKOLOG)QÆ^NOÇ GRAMOTNOSTÆ MOLOD[IH [KOLQRÆW W ÆNTEGROWANOMU KURSÆ (S0(Nq DOSLÆDVU@ SWÆT(S1 (B:s)E (NMETODI^N)QÆ REKOMENDACÆÇ (B/s)E - (NaNDRUSENKO(B, )Qæ. (Nw(B.,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT PEDAGOGÆKIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NpEDAGOG)QÆ^NA DUMKA(B,s)E, 2020)
(Nu METODI^NIH REKOMENDAC)QÆQH PREDSTAWLENO SISTEMU KOMPETENTNÆSNO ORÆÃNTOWANIH ZAWDANX EKOLOGÆ^NOGO ZMÆSTU DLQ FORMUWANNQ EKOLOGÆ^NOÇ GRAMOTNOSTÆ MOLOD[IH [KOLQRÆW U NAW^ANNÆ ÆNTEGROWANOGO KURSU (S0(Nq DOSLÆDVU@ SWÆT(S1(B. (NmATERÆALI SPRQMOWANÆ NA PÆDWI]ENNQ QKOSTÆ EKOLOGÆ^NOÇ KOMPETENTNOSTÆ U^NÆW PO^ATKOWIH KLASÆW Z URAHUWANNQM SU^ASNIH TENDENCÆJ FORMUWANNQ EKOLOGÆ^NIH UMÆNX(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpEDAGOG)QÆKAs)E -- (NpO^ATKOWA [KOLAs