(NfUNKC)QÆONUWANNQ TWOR^OGO MISLENNQ W ÆNFORMACÆJNO(B-(NWÆRTUALXNOMU PROSTORÆ SUB(B'Ã(NKTA (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NmOLQKO(B, (Nw(B. (No(B.s; (Nb)QÆLA(B, æ. (Nm(B.s)E; (NwAGANOWA(B, (Nn(B. (Na(B.s; (NgULXKO(B, (N`(B. (Na(B.s; (NzAWGORODNQ(B, (No(B. (Nw(B.s; (NlATI[(B, (Nn(B. (Nm(B.s; (NtRETQK(B, (Nt(B. (Nm(B.s; (N{EPELXOWA(B, (Nm(B. (No(B.s; (NmOLQKO(B, (Nw(B. (No(B.,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ g(B. (Ns(B. (NkOST@KAs)E ((NlXW)QÆW (B:s)E (Nw)QÆKTORÆQ kUNDELXSXKA(B,s)E, 2021)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ PODANO REZULXTATI OSTANNÆH DOSLÆDVENX LABORATORÆÇ PSIHOLOGÆÇ TWOR^OSTÆ æNSTITUTU PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ g(B. (Ns(B. (NkOST@KA napn uKRAÇNI Z PROBLEM FUNKCÆONUWANNQ TWOR^OGO MISLENNQ(B, (NKOGNÆTIWNOGO KONSTRU@WANNQ OBRAZÆW Z WRAHUWANNQM SU^ASNOGO ÆNFORMACÆJNOGO (S0(NKLÆMATU(S1(B, (NQKIJ SUTTÃWO WPLIWAÃ NA ROZUMOWÆ PROCESI NA RÆZNIH WÆKOWIH RÆWNQH (B((NDO[KÆLXNIKI(B, (NMOLOD[Æ [KOLQRÆ(B, (NSTAR[OKLASNIKI(B, (NSTUDENTI(B).s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpSIHOLOG)QÆQs)E -- (NtWOR^E MISLENNQs; (NFUTUROLOG)QÆ^NA METODOLOGÆQ g(B. (Ns(B. (NkOST@KAs)E; (NSPONTANNE MISLENNQ DO[K)QÆLXNIKÆWs)E; (NPSIHOD)QÆAGNOSTIKA MISLETWOR^OSTÆs)E; (NOBRAZOTWOR^E MISLENNQs