(Np)QÆDTRIMKA STIGMATIZOWUWANIH MEN[IN(B: (NSOCÆALXNO(B-(NPSIHOLOGÆ^NÆ TEHNOLOGÆÇ (B:s)E (NPRAKTI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NkOROBKA(B, (Nl(B. (Nm(B.s; (NwAS@TINSXKIJ(B, (Nw(B. (No(B.s; (Nw)QÆNKOW(B, (Nw(B. (N`(B.s)E; (NkOROBKA(B, (Nl(B. (Nm(B.,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT SOCÆALXNOÇ TA POLÆTI^NOÇ PSIHOLOGÆÇs)E ((NkROPIWNICXKIJ (B:s )Qæ(NMEKS(B-(Nltd(B,s)E, 2022)
(Nu PRAKTI^NOMU POS)QÆBNIKU PREDSTAWLENO KOMPLEKS SOCÆALXNO(B-(NPSIHOLOGÆ^NIH TEHNOLOGÆJ PÆDTRIMKI STIGMATIZOWUWANIH MEN[IN(B, (NROZROBLENIJ NA OSNOWÆ TEHNOLOGÆ^NOGO PÆDHODU DO WÆDPOWÆDNIH PROBLEM U SFERAH RODINNOÇ WZAÃMODÆÇ(B, (NGROMADSXKOÇ AKTIWNOSTÆ(B, (NGENDERNOÇ WZAÃMODÆÇ(B, (NMEDÆAKOMUNÆKACÆÇ(B, (NW OSWÆTNXOMU SEREDOWI]Æ(B, (NU KONTEKSTÆ PEREVIWANNQ KOLEKTIWNOÇ PROWINI Æ MAJNOWOÇ NERÆWNOSTÆ(B. (NzMÆST TA OSOBLIWOSTÆ ZASTOSUWANNQ TEHNOLOGÆJ SPECIFÆKOWANO ZALEVNO WÆD CÆLXOWIH GRUP (B((NPREDSTAWNIKI STIGMATIZOWUWANIH MEN[IN(B, (NSOCÆALXNOGO OTO^ENNQ TA PROFESÆJNIH SPÆLXNOT(B): (NTEHNOLOGÆQ AKTIWÆZACÆÇ PSIHOLOGÆ^NIH RESURSÆW PREDSTAWNIKÆW STIGMATIZOWUWANIH MEN[IN(B; (NTEHNOLOGÆQ PROTIDÆÇ STIGMATIZACÆÇ W SOCÆALXNOMU OTO^ENNÆ(B; (NTEHNOLOGÆQ PÆDWI]ENNQ PSIHOLOGÆ^NOÇ KOMPETENTNOSTÆ PROFESÆJNIH SPÆLXNOT (B((NPSIHOLOGÆW(B, (NSOCÆALXNIH PEDAGOGÆW(B, (NU^ITELÆW(B, (NFAHÆWCÆW GROMADSXKIH ORGANÆZACÆJ(B) Æ(NZ PÆDTRIMKI STIGMATIZOWUWANIH MEN[IN(B. (NdLQ PSIHOLOGÆW(B, (NSOCÆALXNIH PEDAGOGÆW(B, (NU^ITELÆW(B, (NWIKLADA^ÆW ZAKLADÆW WI]OÇ OSWÆTI(B, (NGROMADSXKIH AKTIWÆSTÆW TA ÆN[IH FAHÆWCÆW(B, (N]O OPÆKU@TXSQ PROBLEMAMI PROTIDÆÇ STIGMATIZACÆÇ Æ DISKRIMÆNACÆÇ OSÆB(B, (NGRUP(B, (NMEN[IN U RÆZNIH SUSPÆLXNIH TA OSWÆTNÆH SEREDOWI]AH(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsOC)QÆOLOGÆQs)E