(NuKRA)QÇNA(B: Æ(NSTORÆQ (B/s)E - (NsUBTELXNIJ(B, (NoREST(B,s; (N{EW^UK(B, (N`(B. )Qæ.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NlIB)QÆDX(B,s)E, 1992)
(Nw KNIZ)QÆ WIKLADENO NETRADICÆJNÆ KONCEPCÆÇ UKRAÇNSXKOÇ ÆSTORÆÇ(B, Æ(NDEÇ NACÆONALXNOGO WÆDRODVENNQ uKRAÇNI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORI^NÆ NAUKIs)E -- )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E; (NNAJDAWN)QÆ[Æ ^ASIs)E; (NkI)QÇWSXKA rUSXs)E; (NpOLX]As; (NlITWAs; (NREL)QÆGÆQs)E; (NKULXTURAs; (NKOZACXKA ERAs; (NaWSTR)QÆJSXKA ÆMPERÆQs)E; (NW)QÆJNAs)E; (NREWOL@C)QÆQs)E; (NUKRA)QÇNSXKA DÆASPORAs)E