(NrOZWITOK TA FORMUWANNQ EMOC)QÆJNO(B-(NWOLXOWOÇ SFERI U DÆTEJ DO[KÆLXNOGO WÆKU (B:s)E (NNAUKOWO(B-(NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NkOMPANECX(B, (Nn(B. (Nm(B.,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT SPECÆALXNOÇ PEDAGOGÆKI Æ PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ m(B. (NqRMA^ENKAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NaKTUALXNA OSW)QÆTA(B,s)E, 2023)
(Nu NAUKOWO(B-(NMETODI^NOMU POS)QÆBNIKU PREDSTAWLENO ANALÆZ SU^ASNOGO UQWLENNQ PRO EMOCÆJNIJ Æ WOLXOWIJ ROZWITOK DÆTEJ DO[KÆLXNOGO WÆKU(B, (NZOKREMA PRO NEJROPSIHOLOGÆ^NÆ ZAKONOMÆRNOSTÆ EMOCÆJ QK PROCESÆW REAGUWANNQ NA WNUTRÆ[NÃ Æ ZOWNÆ[NÃ SEREDOWI]E L@DINI(B, Ç(NH REGULQCÆ@(B, (NA TAKOV ÇH WIRAVENNQ U POWEDÆNCÆ(B. (Nu POSÆBNIKU PODANO ANALÆZ STANOWLENNQ EMOCÆJNOGO ROZWITKU TA DOWÆLXNOÇ POWEDÆNKI(B, (NPO^ATOK ROZWITKU WOLÆ U DO[KÆLXNIKÆW Z URAHUWANNQM WÆKOWIH OSOBLIWOSTEJ(B, (N]O MAÃ BUTI WRAHOWANO PRI NAW^ANNÆ Æ WIHOWANNÆ DÆTEJ Z OSOBLIWIMI OSWÆTNÆMI POTREBAMI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NNKL@ZIWNA OSWÆTAs)E -- (Nd)QÆTI Z OSOBLIWIMI POTREBAMIs)E