)Qæ(NNKL@ZÆQ(B: (NPOKROKOWO DLQ PEDAGOGÆW (B:s)E (NNAW^ALXNO(B-(NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NkOLUPA)QÃWA(B, (Na(B. (Na(B.,s)E; (NtARAN^ENKO(B, (No(B. (Nm(B.s; (NrEKOMENDOWANO DO DRUKU w^ENO@ RADO@ )QæNSTITUTU SPECÆALXNOÇ PEDAGOGÆKI Æ PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ mIKOLI qRMA^ENKA napn uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW(B,s)E, 2023)
(NsTRUKTURNA ORGAN)QÆZACÆQ POSÆBNIKA PEREDBA^ENA AWTORAMI QK POSLÆDOWNE OZNAJOMLENNQ ^ITA^A Z BAZISNIMI TEORETIKO(B-(NMETODOLOGÆ^NIMI(B, (NNORMATIWNOPRAWOWIMI(B, (NORGANÆZACÆJNO(B-(NMETODI^NIMI KOMPONENTAMI WTÆLENNQ ÆNKL@ZIWNOÇ PARADIGMI W uKRAÇNÆ NA SU^ASNOMU ETAPÆ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NNKL@ZIWNA OSWÆTAs)E; (NZAKONODAW^O(B-(NNORMATIWNA BAZAs; )QÆ(NNSTRUMENTALXNIJ KEJSs)E; (NSOC)QÆALXNA KOMPONENTAs)E; (NZASOBIs; (NTEHNOLOG)QÆÇs)E