(NpRAWOWIJ ZAHIST lgbt(B-(NSP)QÆLXNOTI (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B: (NPÆDGOTOWLENO W RAMKAH REALÆZACÆÇ Æ ZA PÆDTRIMKI pROGRAMI ãWROPEJSXKOGO sO@ZU (B/s)E - (NsWQ]UK(B, (NaNDR)QÆJ lEONÆDOWI^(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nfop gOLEMBOWSXKA o(B.(No(B.,s, 2018)
(NpRAWA L@DINI(B, (NGENDERNA R)QÆWNÆSTX W DANIJ ^AS NALEVATX DO NAJBÆLX[ WAVLIWIH RESURSÆW KOVNOÇ KRAÇNI(B. (NsTRATEGÆQ STANOWLENNQ TA UTWERDVENNQ W SUSPÆLXSTWÆ GENDERNOÇ RÆWNOSTÆ(B, (NWÆDMOWI WÆD USÆH WIDÆW DISKRIMÆNACÆÇ(B, (NZOKREMA NA ÀRUNTÆ PRINALEVNOSTÆ DO TIH ^I ÆN[IH SEKSUALXNIH MEN[IN TA GRUP(B, (NPOW(B'(NQZANA ÆZ RUHOM uKRAÇNI U NAPRQMKU ÆNTEGRACÆÇ Z ãs(B, (NDE UTWERDVENNQ GENDERNOÇ RÆWNOSTÆ Ã ODNIM ÆZ OSNOWNIH STANDARTÆW Æ ODNO^ASNO ODNIM ÆZ NAJWAVLIWÆ[IH POKAZNIKÆW DEMOKRATI^NIH REFORM(B, (NTA SPRIQÃ WIZNA^ENN@ Æ WTÆLENN@ STRATEGÆÇ ZROSTANNQ SWOBOD(B, (NSPRAWEDLIWOSTÆ J RÆWNOSTÆ VÆNOK Æ ^OLOWÆKÆW(B, (N]O MAÃ NA METÆ RÆWNÆSTX MOVLIWOSTEJ U TWOR^ÆJ REALÆZACÆÇ OSOBISTOSTÆ(B. (NzABEZPE^ENNQ RÆWNIH PRAW TA MOVLIWOSTEJ VÆNOK Æ ^OLOWÆKÆW Ã ODNIM ÆZ PROWÆDNIH NAPRQMKÆW POLÆTIKI U DÆQLXNOSTÆ ãWROPEJSXKOGO sO@ZU(B, (NDO TRADICÆJ QKOGO DOLU^AÃTXSQ J uKRAÇNA(B. (NnAW^ALXNIJ POSÆBNIK ORÆÃNTOWANIJ NA [IROKE KOLO STUDENTÆW(B, (NQKÆ MA@TX BAVANNQ TA MOVLIWÆSTX DOSLÆDITI PRAWOWÆ PITANNQ(B, (NPOW(B'(NQZANÆ ÆZ PRAWAMI L@DINI(B, (NZAHISTOM PRAW MALIH GRUP(B, (NSERED QKIH Ã GRUPI Z NETRADICÆJNO@ SEKSUALXNO@ ORÆÃNTACÆÃ@(B, (NTAKOV ÆZ PITANNQMI GENDERNOÇ RÆWNOSTÆ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpRAWOs; (NSTATXs; (NGENDERs; (NSEKSUALXN)QÆSTXs)E; (NGENDERN)QÆ STEREOTIPIs)E; (NGENDERNA POL)QÆTIKAs)E; (NGENDERNA TOLERANTN)QÆSTXs)E