(NpSIHOLOG)QÆ^NA PROFÆLAKTIKA PSIHOTRAWMATIZACÆÇ WÆJSXKOWOSLUVBOWCÆW zBROJNIH sIL uKRAÇNI (B:s)E (NMETOD(B. (NPOS)QÆB(B. /s)E - (NkOKUN(B, (No(B. (Nm(B.,s; (NmOROZ(B, (Nw(B. (Nm(B.s; (NlOZ)QÆNSXKA (B, (Nn(B. (Ns(B.s)E; (Np)QÆ[KO(B, æ. (No(B.s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nndc gp zsu(B,s, 2021)
(Nu METODI^NOMU POS)QÆBNIKU WIKLADENO NAUKOWO(B-(NPRAKTI^NÆ OSNOWI ZDÆJSNENNQ PSIHOLOGÆ^NOÇ PROFÆLAKTIKI PSIHOTRAWMATIZACÆÇ WÆJSXKOWOSLUVBOWCÆW(B. (NrOZGLQNUTO AKTUALXNÆ NAPRQMKI PSIHOPROFÆLAKTI^NOÇ ROBOTI(B, ÇÇ (NOSNOWNÆ FORMI TA METODI(B. (NpREDSTAWLENO REKOMENDACÆÇ ]ODO PÆDWI]ENNQ EFEKTIWNOSTÆ PRAKTI^NIH ZAHODÆW(B, (NSPRQMOWANIH NA ZBEREVENNQ U WÆJSXKOWOSLUVBOWCÆW PSIHOLOGÆ^NOGO ZDOROW(B'(NQ(B. (NpOSÆBNIK MOVE BUTI WIKORISTANO U ROBOTÆ KOMANDIRÆW(B, Ç(NH ZASTUPNIKÆW(B, Æ(NN[IH POSADOWIH OSÆB(B, (NQKÆ BEZPOSEREDNXO PRAC@@TX Z OSOBOWIM SKLADOM(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpSIHOLOG)QÆ^NA DOPOMOGAs)E -- (NpROF)QÆLAKTIKA PSIHOTRAWMATIZACÆÇs)E; (NW)QÆJSXKOWOSLUVBOWCÆs)E; (NPSIHOTRAWMATIZAC)QÆQs)E; (NPSIHOLOG)QÆ^NA PROFÆLAKTIKAs)E; (NPRAKTI^N)QÆ ZAHODIs)E; (NPSIHOLOG)QÆ^NE ZDOROW(B'(NQs)E