(NpSIHOLOG)QÆ^NA ORGANÆZACÆQ MODULXNOGO FORMUWANNQ KOGNÆTIWNIH ZDÆBNOSTEJ(B: (NGENETIKO(B-(NKREATIWNIJ PÆDHÆD (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK(B.s)E (Nt(B. 2 /s - (NmAKSIMENKO(B, (Ns(B. (Nd(B.s; )Qæ(NRHÆN (B, (N`(B. (Nb(B.s)E; (NdERKA^(B, (Nl(B. (Nm(B.s; (NmARUSINECX(B, (Nm(B. (Nm(B.s; (NkASINECX(B, (Nm(B. (Nm(B.s ((NkI)QÇW (B:s)E (NwIDAWNICTWO l@DMILA(B,s, 2023)
(NbURHLIWIJ )QÆNTERES DO PRINCIPÆW Æ MEHANÆZMÆW KOGNÆTIWNOÇ NAUKI QKÆ KERU@TX FENOMENOM L@DSXKOGO PÆZNANNQ(B, (N]O LEGKO KONSTATUÃTXSQ W SU^ASNÆJ UKRAÇNSXKÆJ PSIHOLOGÆÇ(B, Ã (NZAKONOMÆRNIM(B. (NwÆN POW(B'(NQZANIJ WÆDKRITTQM ^ISLENNIH Æ ZMÆSTOWNIH NADBANX SWÆTOWOÇ NAUKI(B, (N]O WÆDBUWAÃTXSQ PROTQGOM ÆSNUWANNQ uKRAÇNI QK SAMOSTÆJNOÇ DERVAWI(B, (NQKA RUHAÃTXSQ DO WÆDKRITOGO SUSPÆLXSTWA(B. (NwAGOMÆ[O@ PRI^INO@ Ã TE(B, (N]O CEJ RUH POSTUPOWO PRIZWÆW DO USWÆDOMLENNQ NEOBHÆDNOSTÆ ÆSNUWANNQ W SUSPÆLXNOMU PROSTORÆ POSTRADQNSXKOÇ MENTALXNOSTÆ POSTATÆ PRAKTI^NOGO PSIHOLOGA(B, (NQK FAHÆWCQ(B, (NQKIJ MAÃ WIRÆ[UWATI DUVE WAVLIWÆ Æ UNÆKALXNÆ PROBLEMI ÆSNUWANNQ OSOBISTOSTÆ(B, Æ (NWIRÆ[UWATI ÇH MOVE TÆLXKI WÆN(B. (NtAKIM ^INOM(B, (NPROBLEMA TOGO(B, (NQK ZNANNQ PREDSTAWLENÆ W ROZUMÆ L@DINI(B, (NWÆDNOSITXSQ DO NAJBÆLX[ WAVLIWIH W KOGNÆTIWNÆJ NAUCÆ(B. (Nu POSÆBNIKU PREDSTAWLENÆ PROBLEMI PORODVENNQ ZNANNQ(B, (NJOGO ZBERÆGANNQ(B, (NOBROBKI Æ PEREDA^Æ(B. (NcÆ ZNANNQ SXOGODNÆ MOVUTX BUTI KORISNIMI PREDSTAWNIKAM RÆZNIH NAUK(B: (NPSIHOLOGÆÇ(B, (NFÆLOSOFÆÇ(B, (NLÆNGWÆSTIKI(B, (NDOSLÆDNIKAMI W GALUZÆ [TU^NOGO ÆNTELEKTU(B. (NkOGNÆTIWNA NAUKA MAÃ RQD NEWIRÆ[ENIH PITANX(B. (NnA NA[U DUMKU(B, (NTÆLXKI PITANNQ BEZ WÆDPOWÆDEJ (B- Æ (NMOVLIWO(B, (NNA QKÆ NEMAÃ WÆDPOWÆDÆ W PRINCIPÆ (B- (NDA@TX NAM NATHNENNQ Æ PO[TOWH DO DOSLÆDVENNQ Æ PÆZNANNQ WSXOGO NOWOGO(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpSIHOLOG)QÆQs)E -- (NkOGN)QÆTIWNA PSIHOLOGÆQs)E; (NKOGN)QÆTIWNA NAUKAs)E; (NOSNOWN)QÆ PÆDHODIs)E; (NKOGN)QÆTOLOGÆQs)E; )QÆ(NSTORÆQ KONEKCÆONÆZMUs)E