(NgOTOWN)QÆSTX DO NADZWI^AJNOÇ SITUACÆÇ(B: (NWIMÆRI KONSTRUKTIWNOSTÆ (B:s)E (NPRAKTI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NdUHNEWI^(B, (Nw(B. (Nm(B.s; (NpOL)QÆ]UK(B, (Ns(B. (Na(B.s)E; (Ns)QÆWERS(B, (Nz(B. (Nf(B.s)E; (NcUKUR(B, (No(B. (Ng(B.s; (NdUHNEWI^A(B, (Nw(B. (Nm(B.,s ((NkROPIWNICXKIJ (B:s )Qæ(NMEKS(B-(Nltd(B,s)E, 2023)
(NpRAKTI^NIJ POS)QÆBNIK MÆSTITX MATERÆALI(B, (N]O DOPOMOVUTX FAHÆWCQM(B, (NQKÆ OPÆKU@TXSQ PITANNQMI BEZPEKI TA PSIHOLOGÆ^NOÇ DOPOMOGI POSTRAVDALIM WÆD RÆZNIH NADZWI^AJNIH SITUACÆJ TA PODÆJ OSOBAM(B, (NU ROZROBLENNÆ TA WPROWADVENNÆ WÆDPOWÆDNIH BEZPEKOWIH PROÃKTÆW(B, (NPROGRAM TA ZAHODÆW(B. (NpREDSTAWLENO ZMÆST KOMPONENTI GOTOWNOSTÆ DO DÆJ W UMOWAH NEBEZPE^NIH TA NADZWI^AJNIH SITUACÆJ(B. (NzAPROPONOWANO TEHNOLOGÆ@ ROZWITKU GOTOWNOSTÆ GROMADQN Æ SUSPÆLXNIH GRUP DO KONSTRUKTIWNOÇ POWEDÆNKI W NADZWI^AJNIH SITUACÆQH(B. (NnAWEDENO PRAKTI^NÆ REKOMENDACÆÇ TA PORADI ]ODO ORGANÆZACÆÇ Æ NADANNQ PSIHOLOGÆ^NOÇ DOPOMOGI U^ASNIKAM OSWÆTNXOGO PROCESU(B, (NMETODIKI DÆAGNOSTIKI TA ROBOTI ZÆ STRESOM(B, (NPSIHOLOGÆ^NÆ ZASOBI FORMUWANNQ GOTOWNOSTÆ DO NADZWI^AJNOÇ SITUACÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpSIHOLOG)QÆQs)E -- (NpRAKTI^NA PSIHOLOG)QÆQs)E -- (NpSIHOLOG)QÆ^NA DOPOMOGAs)E -- (NnADZWI^AJN)QÆ SITUACÆÇs)E; (NSTRESOW)QÆ SITUACÆÇs)E; (N[KALA gAM)QÆLXTONAs)E; (NZAGALXNA TRIWOVN)QÆSTXs)E; (NPSIH)QÆ^NÆ ROZLADIs)E; (NDOPOMOGA POSTRAVDALIMs