(NsTANDARTIZAC)QÆQ NAW^ALXNO(B-(NMETODI^NOGO ZABEZPE^ENNQ NAW^ANNQ MOLOD[IH [KOLQRÆW Z TQVKIMI PORU[ENNQMI MOWLENNQ (B:s)E (NNAW^ALXNO(B-(NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NdAN)QÆLAWÆ^@TÃ(B, (Ne(B. (Na(B.s)E; (NtROFIMENKO(B, (Nl(B. )Qæ.s)E; )Qæ(NLXQNA(B, (Nw(B. (Nm(B.s)E; (Nr)QÆBCUN(B, (N`(B. (Nw(B.s)E; (NmARTIN@K(B, (Nz(B. (Ns(B.s; (NgRIBANX(B, (Ng(B. (Nw(B.s ((NkI)QÇW (B:s)E )Qæ(NNSTITUT SPECÆALXNOÇ PEDAGOGÆKI Æ PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ mIKOLI qRMA^ENKA napn uKRAÇNI(B,s)E, 2022)
(NzAPROPONOWAN)QÆ REKOMENDACÆÇ SPRIQTIMUTX WDOSKONALENN@ LÆNGWÆSTI^NO(B-(NKOMFORTNOGO OSWÆTNXOGO SEREDOWI]A DLQ ZDOBUWA^ÆW OSWÆTI MOLOD[OGO [KÆLXNOGO WÆKU Z TQVKIMI PORU[ENNQMI MOWLENNQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpEDAGOG)QÆKAs)E -- )Qæ(NNKL@ZIWNA OSWÆTAs)E; (NUKRA)QÇNSXKA MOWAs)E; (NANGL)QÆJSXKA MOWAs)E; (NMATEMATIKAs; )QÆ(NNFORMATIKAs)E; (NMISTECTWOs; (NF)QÆZI^NA KULXTURAs)E