(NpSIHOLOG)QÆ^NA DÆAGNOSTIKA MOTIWACÆÇ OSOBISTOSTÆ DO NAW^ANNQ W UMOWAH ÆNFORMACÆJNOGO SUSPÆLXSTWA (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NpROROK(B, (Nn(B. (Nw(B.,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ g(B. (Ns(B. (NkOST@KAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NwIDAWNI^IJ D)QÆM (B"(NsLOWO(B",s)E, 2020)
(NpROANAL)QÆZOWANO TEORETIKO(B-(NMETODOLOGÆ^NÆ PÆDHODI DO PROBLEMI MOTIWACÆÇ OSOBISTOSTÆ DO NAW^ANNQ TA ÇÇ OSOBLIWOSTÆ W ÆNFORMACÆJNOMU SUSPÆLXSTWÆ(B, (NROZGLQNUTO SUTNÆSTX Æ STRUKTURU CXOGO PSIHOLOGÆ^NOGO FENOMENA(B. (NpREDSTAWLENO REZULXTATI DOSLÆDVENNQ OSOBLIWOSTEJ MOTIWACÆÇ DO NAW^ANNQ SU^ASNIH ZDOBUWA^ÆW OSWÆTI TA SPECIFÆKU PSIHOLOGÆ^NOÇ DÆAGNOSTIKI CÆÃÇ MOTIWACÆÇ(B. (NzAPROPONOWANO SISTEMU DÆAGNOSTIKI MOTIWACÆÇ DO NAW^ANNQ(B, (NQKA DOPOMOVE OTRIMUWATI ADEKWATNÆ DANÆ PRO ÇÇ STAN W U^NÆW ZAKLADÆW ZAGALXNOÇ SEREDNXOÇ OSWÆTI Æ MOVE BUTI WIKORISTANA DLQ WIKONANNQ ZAWDANX(B, (N]O POSTA@TX PERED SU^ASNO@ OSWÆTO@(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpSIHOLOG)QÆQ ROZWITKUs)E; (NpSIHOLOG)QÆQ OSWÆTIs)E -- (NmOTIWAC)QÆQ OSOBISTOSTÆs)E