(NmEHAN)QÆZMI GROMADQNSXKOÇ Æ NACÆONALXNOÇ SAMOÆDENTIFÆKACÆÇ(B: :s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (NvADAN(B, )Qæ.(Nw(B.s)E; (NkRASNQKOWA(B, (Na(B. (No(B.s; (NpOZNQK(B, (Ns(B. )Qæ.s)E; (NsKNAR(B, (No(B. (Nm(B.s; (NvADAN(B, )Qæ. (Nw(B.,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT SOCÆALXNOÇ TA POLÆTI^NOÇ PSIHOLOGÆÇs)E ((NkROPIWNICXKIJ (B:s )Qæ(NMEKS(B-(Nltd(B,s)E, 2019)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ PREDSTAWLENO REZULXTATI DOSLÆDVENNQ OSOBLIWOSTEJs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsOC)QÆOLOGÆQs)E -- (NsAMO)QÆDENTIFÆKACÆQs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NnAC)QÆONALXNA SAMOÆDENTIFÆKACÆQs)E -- (NgROMADQNSTWOs; (NGROMADQNSXKA SAMO)QÆDENTIFÆKACÆQs)E; (NKOMUN)QÆKATIWNÆ PRAKTIKIs)E; (NSOC)QÆALXNA WZAÃMODÆQs)E; (NSAMOSW)QÆDOMÆSTXs)E; )QÆ(NNTERNET(B-(NSEREDOWI]Es)E