(NoSNOWI PSIHOLOG)QÆ^NOÇ DOPOMOGI WÆJSXKOWOSLUVBOWCQM W UMOWAH BOJOWIH DÆJ (B:s)E (NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NkOKUN(B, (No(B. (Nm(B.s; (NaGA)QÃW(B, (Nn(B. (Na(B.s)E; (Np)QÆ[KO(B, æ. (No(B.s)E; (NlOZ)QÆNSXKA(B, (Nn(B. (Ns(B.s)E; (Nm)QÆNÆSTERSTWO OBORONI uKRAÇNIs)E (NnAUKOWO(B-(NDOSL)QÆDNIJ CENTR GUMANÆTARNIH PROBLEM zBROJNIH SIL uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nndc gp zsu(B,s, 2015)
(Nu METODI^NOMU POS)QÆBNIKU WIKLADENO OSNOWNÆ KONCEPCÆÇ TA MODELÆ STRESU(B, (NZAGALXNÆ MEHANÆZMI JOGO ROZWITKU(B, (NROZKRITO PONQTTQ TRAWMATI^NOGO TA BOJOWOGO STRESU TA WISWÆTLENO PROQWI BOJOWOÇ PSIHÆ^NOÇ PATOLOGÆÇ(B. (NzAPROPOPONOWANO ZAHODI Z PROFÆLAKTIKI NEGATIWNIH PSIHÆ^NIH STANÆW Æ POSTTRAWMATI^NIH STRESOWIH ROZLADÆW U WÆJSXKOWOSLUVBOWCÆW(B, (NA TAKOV NADANO REKOMENDACÆÇ ]ODO NADANNQ PSIHOLOGÆ^NOÇ DOPOMOGI W UMOWAH BOJOWIH DÆJ(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 161-167s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpSIHOLOG)QÆQs)E -- (NpRIKLADNA PSIHOLOG)QÆQs)E; (NSTRESs; (NPSIHOTRAWMAs; (NBAGATOM)QÆRNIJ SKRINÆNGs)E; (NPATOLOG)QÆ^NIJ STANs)E