(NnAC)QÆONALXNÆ MEN[INI uKRAÇNI W POLÆTI^NIH PROCESAH hh (B- (Nhhæ STOLÆTX(B: (NSTAN Æ PROBOEMI DOSLÆDVENNQ (B/s)E - (NkALAKURA(B, (No(B. (Nq(B.s; (NkOWA^(B, (Nl(B. (Nl(B.s; (NkOCUR(B, (Nw(B. (Nw(B.s; (NlQ[ENKO(B, (No(B. (No(B.s; (NkOTIGORENKO(B, (Nw(B. (No(B.,s; )Qæ(NNSTITUT POLÆTI^NIH Æ ETNONACÆONALXNIH DOSLÆDVENX ÆM æ(B. (Nf(B. (NkURASAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E )Qæ(NpÆend ÆM(B. æ. (Nf(B. (NkURASA(B,s)E, 2020)
(Nu KNIZ)QÆ PREDSTAWLENO REZULXTATI DOSLÆDVENNQ DOSWÆDU FORMUWANNQ(B, (NTENDENCÆJ(B, (NPROBLEM Æ AKTUALXNIH ZAWDANX ROZWITKU NAUKOWOGO ZNANNQ PRO MÆSCE Æ ROLX NACÆONALXNIH MEN[IN uKRAÇNI W POLÆTI^NIH PROCESAH hh(B-(Nhhæ STOLÆTX(B, (NA SAME(B: (NA(B) (NNA PO^ATKU hh STOLÆTTQ(B, (NB(B) (NU ROKI pER[OÇ SWÆTOWOÇ WÆJNI(B, (NuKRAÇNSXKOÇ REWOL@CÆÇ TA DERVAWOTWORENNQ(B, (NW(B) (NU MÆVWOÃNNIJ PERÆOD(B, (NG(B) (NPÆD ^AS dRUGOÇ SWÆTOWOÇ WÆJNI(B, (ND(B) (NW uKRAÇNSXKÆJ rsr (B1945-1990 (NROKÆW(B, (NE(B) (NU SU^ASNÆJ uKRAÇNÆ(B. (NwIDANNQ ROZRAHOWANE NA NAUKOWCÆW(B, (NWIKLADA^ÆW(B, (NSTUDENTÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpOL)QÆTOLOGÆQs)E -- (NnAC)QÆONALXNÆ MEN[INIs)E; (NuKRA)QÇNSXKA REWOL@CÆQs)E; (NDERVAWOTWORENNQs; (NM)QÆVWOÃNNIJ PERÆODs)E; (NdRUGA SW)QÆTOWA WÆJNAs)E; (NETNOPOL)QÆTIKAs)E