(NmETODIKA NAW^ANNQ )QÆNFORMATIKI W PO^ATKOWIH KLASAH (B:s)E (NNAW^ALXNO(B-(NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NsAGAN(B, (No(B. (Nw(B.,s; (NhERSONSXKIJ DERVAWNIJ UN)QÆWERSITETs)E ((NhERSON (B:s (NbORISFEN(B-(NPRO(B,s, 2020)
(NpROPONOWANIJ NAW^ALXNO(B-(NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK STAWITX ZA METU ZABEZPE^ENNQ QKÆSNOÇ PÆDGOTOWKI U^ITELÆW PO^ATKOWIH KLASÆW(B, (NZOKREMA U CARINÆ FORMUWANNQ ÇH METODIKOÆNFORMATI^NOÇ KOMPETENTNOSTÆ(B. (NoSOBLIWÆST@ DANOGO POSÆBNIKA Ã TE(B, (N]O WÆN MOVE WIKORISTOWUWATISQ QK DLQ SAMOSTÆJNOÇ ROBOTI STUDENTÆW(B, (NTAK Æ W^ITELQMI(B, (NQKÆ WIKLA@TX ÆNFORMATIKU W PO^ATKOWIH KLASAH(B. (NjOGO ZMÆST WÆDPOWÆDAÃ NAW^ALXNÆJ PROGRAMÆ Z ÆNFORMATIKI DLQ PO^ATKOWIH KLASÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpO^ATKOWA OSW)QÆTAs)E