(NaKADEM)QÆ^NE MUZI^NO(B-Æ(NNSTRUMENTALXNE MISTECTWO QK PREDMET MUZIKOZNAW^OÇ SISTEMOLOGÆÇ (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (N~ERNO)QÆWANENKO(B, (NaLLA dMITRÆWNA(B,s)E; (NoDESXKA NAC)QÆONALXNA MUZI^NA AKADEMÆQ ÆMENÆ a(B. (Nw(B. (NnEVDANOWOÇs)E ((NoDESA (B:s (NgELXWETIKA(B,s, 2021)
(NmONOGRAF)QÆQ PRISWQ^ENA DOSLÆDVENN@ MUZI^NO(B-Æ(NNSTRUMENTALXNOGO MISTECTWA QK SPECIFÆ^NOGO SISTEMNOGO FENOMENU(B, (NQKIJ ZDATNIJ ÆNSPÆRUWATI MUZI^NÆ ZWUKOSMISLOWÆ TA ÆDEALXNO(B-(NKONCEPTUALXNÆ ÆNTENCÆÇ(B. (NpROWEDENO SISTEMNIJ ANALÆZ WINIKNENNQ(B, (NFUNKCÆONUWANNQ TA SAMOZROSTANNQ FENOMENU MUZI^NOGO ÆNSTRUMENTALÆZMU WÆD WITOKÆW DO (B"(NWIBUHU(B" (NAWTONOMÆZACÆÇ(B, (NZ NAKRESLENNQM WEKTORÆW PODALX[OGO ROZWITKU Æ SAMOROZWITKU(B. (NwPROWADVUÃTXSQ KONCEPCÆQ (B"(NNEMITTÃWOGO ÆNSAJTU(B" (N]ODO WIOKREMLENNQ (B((NAWTONOMÆZACÆÇ(B) (NMUZI^NOGO ÆNSTRUMENTALÆZMU W SAMOSTÆJNU SFERU TWOR^OSTÆ(B, (N]O FÆKSUÃTXSQ ZA ^ASÆW BAROKO(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 615-697s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmUZIKAs -- (NmUZIKOZNAWSTWOs -- )Qæ(NNSTRUMENTALXNA MUZIKAs)E; (NMUZI^NIJ )QÆNSTRUMENTALÆZMs)E; (NSEM)QÆOLOGÆ^NA TIPOLOGÆQs)E