(NaKADEM)QÆ^NE BANDURNE MISTECTWO uKRAÇNI KÆNCQ hh(B-(NPO^ATKU hhæ STOLÆTTQ (B:s)E (NMONOGRAF)QÆQ (B/s)E - (Nl)QÆSNQK(B, æ(NNNA(B,s)E; (NsKRIPNIK(B, (NgANNA(B,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT MISTECTWOZNAWSTWA(B, (NFOLXKLORISTIKI TA ETNOLOGÆÇ ÆMENÆ m(B. (Nt(B. (NrILXSXKOGOs)E ((NkI)QÇW (B:s)E )Qæ(Nmfe ÆM(B. (Nm(B. (Nt(B. (NrILXSXKOGO(B,s)E, 2019)
(Nw MONOGRAF)QÆÇ NA OSNOWÆ MUZIKOZNAW^OGO ANALÆZU WIQWLENO STILXOWÆ NAPRQMI U MUZICÆ DLQ BANDURI SOLO(B, Æ(NNSTRUMENTALXNIH(B, (NWOKALXNO(B-Æ(NNSTRUMENTALXNIH BANDURNIH ANSAMBLÆW TA ANSAMBLÆW ZA U^AST@ BANDURI(B. (NpROANALÆZOWANO HARAKTERNÆ TENDENCÆÇ ROZWITKU BANDURNOGO WIKONAWSTWA W RÆZNIH FORMAH(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 218-238. - æ(NMENNIJ POKAV^IK(B.: (NS(B. 254-263s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmUZIKAs -- (NbANDURAs -- )Qæ(NSTORÆQ MISTECTWAs)E; (NSOLXNA TWOR^)QÆSTXs)E; (NBANDURN)QÆ ANSAMBLÆs)E; (NBANDURNE WIKONAWSTWOs