(NuPROWADVENNQ (BSTEM-(NOSW)QÆTI W UMOWAH ÆNTEGRACÆÇ FORMALXNOÇ Æ NEFORMALXNOÇ OSWÆTI OBDAROWANIH U^NÆW (B:s)E (NMETODI^N)QÆ REKOMENDACÆÇ (B/s)E - (NpOL)QÆHUN(B, (Nn(B. æ.s)E; (NpOSTOWA(B, (Nk(B. (Ng(B.s; (NsL)QÆPUHÆNA(B, (Na(B. æ.s)E; (NoNOP^ENKO(B, (Ng(B. (Nw(B.s; (NoNOP^ENKO(B, (No(B. (Nw(B.s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT OBDAROWANOÇ DITINIs)E ((NkI)QÇW(B,s)E, 2019)
)Qæ(NNNOWACÆJNÆ PROCESI SUSPÆLXNO(B-(NEKONOMÆ^NOGO ROZWITKU TA ZROSTA@^IJ POPIT NA FAHÆWCÆW WISOKOTEHNOLOGÆ^NIH GALUZEJ(B, (NQKÆ ZDATNÆ DO KOMPLEKSNOÇ NAUKOWOÇ TA ÆNVENERNOÇ DÆQLXNOSTÆ(B, (NSPRIQLI FORMUWANN@ TA ROZWITKU OSWÆTNXOGO NAPRQMU (BSTEM, (N]O STAW PEDAGOGÆ^NO@ ÆNNOWACÆÃ@ hhæ STOLÆTTQ(B. (NaWTORI WIZNA^A@TX TA OKRESL@@TX OSOBLIWOSTÆ(B, (NTEORETI^NÆ TA PRAKTI^NÆ ASPEKTI Z UPROWADVENNQ (BSTEM-(NOSWÆTI W uKRAÇNÆ(B. (Nu WIDANNÆ ZAPROPONOWANO MODELÆ ÆNTEGRACÆÇ FORMALXNOÇ TA NEFORMALXNOÇ OSWÆTI(B, (NPEREDUSÆM(B, (NDLQ OBDAROWANIH U^NÆW(B, (NQKÆ W MAJBUTNXOMU MOVUTX STATI OSNOWO@ TRANSFORMACÆJNIH PROCESÆW DLQ OSWÆTI ZAGALOM(B. (NaKCENTOWANO NA WIKORISTANNÆ NAUKOWOGO METODU J ÆNVENERNOGO DIZAJNU W KONSTRU@WANNÆ NAW^ALXNIH ZAHODÆW (BSTEM, (NROZKRITO OSOBLIWOSTÆ OSWÆTNXOGO (BSTEM-(NSEREDOWI]A(B, (NZAPROPONOWANO METODI^NÆ PÆDHODI DO ORGANÆZACÆÇ (BSTEM-(NPROÃKTÆW(B, (NPRODEMONSTROWANO ÇH ZASTOSUWANNQ NA KONKRETNIH PRIKLADAH(B. (NpOSÆBNIK SPRQMOWANO NA FORMUWANNQ BÆLX[ GLIBOKOGO ROZUMÆNNQ NOWÆTNÆH TENDENCÆJ W OSWÆTÆ(B, (NQKÆ POKLIKANÆ PÆDGOTUWATI NOWE POKOLÆNNQ DO WIMOG SU^ASNOÇ EKONOMÆKI(B. (NwIDANNQ PRIZNA^ENO DLQ W^ITELÆW(B, (NWIKLADA^ÆW(B, (NMETODISTÆW(B, (NSTUDENTÆW ZAKLADÆW WI]OÇ OSWÆTI TA WSÆH ZACÆKAWLENIH CIM PITANNQM OSÆB(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpO^ATKOWA OSW)QÆTAs)E