(NfORMUWANNQ KOMUN)QÆKATIWNOÇ KOMPETENTNOSTÆ U DÆTEJ STAR[OGO DO[KÆLXNOGO WÆKU ÆZ MOTORNO@ ALALÆÃ@ (B:s)E (NDISERTAC)QÆQ NA ZDOBUTTQ NAUKOWOGO STUPENQ DOKTORA FÆLOSOFÆÇ ZA SPECÆALXNÆST@ (B016 - (NsPECÆALXNA OSWÆTA (B/s)E - (NbARANECX(B, )Qæ(NNNA wOLODIMIRÆWNA(B,s)E; (NpAHOMOWA(B, (NnATAL)QÆQ gEORGÆÇWNA(B,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT SPECÆALXNOÇ PEDAGOGÆKI Æ PSIHOLOGÆÇ ÆMENÆ mIKOLI qRMA^ENKAs)E ((NkI)QÇW(B,s)E, 2022)
(Nw DOSL)QÆDVENNÆ WPER[E STWORENO DÆAGNOSTI^NIJ ÆNSTRUMENTARÆJ TA METODIKU(B, (NSPRQMOWANU NA WIZNA^ENNQ SU^ASNOGO STANU SFORMOWANOSTÆ KOMUNÆKATIWNOÇ KOMPETENTNOSTÆ U DÆTEJ STAR[OGO DO[KÆLXNOGO WÆKU ÆZ MOTORNO@ ALALÆÃ@ Z WRAHUWANNQM JOGO KRITERÆÇW(B, (NPOKAZNIKÆW TA RÆWNÆW(B; (NROZROBLENO PROGRAMNO(B-(NMETODI^NIJ KOMPLEKS KOREKCÆJNO(B-(NWIHOWNOÇ ROBOTI Z FORMUWANNQ KOMUNÆKATIWNOÇ KOMPETENTNOSTÆ U OZNA^ENOÇ KATEGORÆÇ DÆTEJ(B; (NNAUKOWO OBÀRUNTOWANO TA APROBOWANO METODIKU FORMUWANNQ KOMUNÆKATIWNOÇ KOMPETENTNOSTÆ U DÆTEJ STAR[OGO DO[KÆLXNOGO WÆKU ÆZ MOTORNO@ ALALÆÃ@ Z URAHUWANNQM WIQWLENIH DIFERENCÆJOWANIH NEJROFÆZÆOLOGÆ^NIH Æ PSIHOLÆNGWÆSTI^NIH MEHANÆZMÆW(B. (NNEDOROZWINENNQ KOMUNÆKATIWNO(B-(NMOWLENNÃWOÇ DÆQLXNOSTÆ(B, (N]O PEREDBA^AÃ ROZWITOK MÆVPÆWKULXNOÇ WZAÃMODÆÇ(B, (N[LQHOM ZASTOSUWANNQ TEHNÆK NEJROLÆNGWÆSTI^NOGO PROGRAMUWANNQ MOWLENNÃWOGO WISLOWL@WANNQ(B; (NWIZNA^ENO POSLÆDOWNÆ ETAPI TA PEDAGOGÆ^NÆ UMOWI FORMUWANNQ KOMUNÆKATIWNOÇ KOMPETENTNOSTÆ U DÆTEJ STAR[OGO DO[KÆLXNOGO WÆKU ÆZ MOTORNO@ ALALÆÃ@(B, (N]O BAZU@TXSQ NA ÆNTEGRATIWNOMU PÆDHODÆ DO PODOLANNQ PROBLEMI(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 205-231s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsPEC)QÆALXNA PEDAGOGÆKAs)E -- (NlOGOPED)QÆQs)E; (NNAUKOWO(B-(NTEORETI^N)QÆ ZASADIs)E; (NMETODI^N)QÆ OSNOWIs)E; (NEKSPERIMENTALXNA METODIKAs