<100=(NsTO(B> (NROK)QÆW SU^ASNOSTÆ(B: Æ(NDEÇ bAUHAUZ TA UKRAÇNSXKOGO AWANGARDU U SU^ASNOMU DIZAJNÆ TA DIZAJN(B-(NOSWÆTÆ (B:s)E (NMATER)QÆALI wSEUKRAÇNSXKOÇ NAUKOWO(B-(NPRAKTI^NOÇ KONFERENCÆÇ(B, 2 - 3 (NKWÆTNQ (B2020 (NR(B. /s)E - (NuDR)QÆS(B-(NbORODAWKO(B, (Nn(B.,s)E; (NbOLTENKOW(B, (Na(B.,s; (N~IST)QÆKOW(B, (No(B.,s)E; (NkI)QÇWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET KULXTURI Æ MISTECTWs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nknuk)QÆm(B,s)E, 2020)
(Nw MATER)QÆALAH KONFERENCÆÇ WISWÆTLENÆ TEMI(B, (NQKÆ STOSU@TXSQ KONCEPTUALXNIH PARADIGM BAUGAUZU TA UKRAÇNSXKOGO AWANGARDU(B, (NPEREOSMISLENNQ ÆDEJ BAUGAUZU TA KONSTRUKTIWÆZMU U SU^ASNÆJ PRAKTICÆ DIZAJNU(B, (NAKTUALXNIH PITANX TEORÆÇ Æ PRAKTIKI DIZAJNU hhæ ST(B.s)E
(NuDR)QÆS(B-(NbORODAWKO n(B. (Ns(B. (NpEREDMOWA (B3; (NkONCEPTUALXNÆ PARADIGMI BAUGAUZU TA UKRAÇNSXKOGO AWANGARDU(B; (NpRI]ENKO s(B. (Nw(B. (NkULXTURNO(B-(NMISTECXKA SPAD]INA BAUGAUZU (B9; (NmIHAJLOWA r(B. (Nd(B. (NkONSTRUKTIWÆZM QK METOD TA STILÆSTI^NIJ NAPRQM (B13; (NwEVBOWSXKA l(B. (Nr(B. (NaWANGARDISTI U PO[UKAH ROZWITKU ELEMENTÆW FORMI(B: (NMÆV KOSMÆZMOM Æ KONSTRUKTIWÆZMOM (B18; (NpROKOP^UK æ(B. (N`(B. (NnEUTILÆTARNIJ TA PRIKLADNIJ WEKTORI ROZWITKU KONSTRUKTIWÆZMU (B23; (NkASATKÆNA æ(B. (Na(B. (NkONSTRUKTIWÆZM QK UNÆKALXNE QWI]E KULXTURI (B27; (NbUDNIK a(B. (Nw(B. (NbAUGAUZ Æ UKRAÇNSXKIJ KONSTRUKTIWÆZM(B: (NSPÆLXNE Æ WÆDMÆNNE U WIDOWI]NOMU PLAKATÆ TA DIZAJNÆ DRUKOWANOÇ PRODUKCÆÇ (B32; (NfEDAK a(B. (Nq(B. (NuTOPÆ^NA SKLADOWA ÆDEJ BAUGAUZ TA AWANGARDU (B37; (N~ISTÆKOW o(B. (Np(B. (NwITOK OSMISLENNQ KOLXORU(B: (NMISTECTWO UKRAÇNSXKOGO AWANGARDU TA BAUGAUZA (B40; (N~ERKESOWA æ(B. (Ng(B. (NzNA^ENNQ TEORÆÇ KOLXORU jOGANNESA æTTENA U SU^ASNÆJ DIZAJN(B-(NOSWÆTÆ (B45; æ(NWA[KO `(B. (Nw(B. ã(NWROPEJSXKÆ AWANGARDNÆ SADI (B1920-(NH RR(B. 51; (NkISELXOWA k(B. (No(B. (NuKRAÇNSXKIJ AWANGARD W TEATRALXNIH DEKORACÆQH TA KOST@MÆ (B53; (NrUDENKO t(B. (Nw(B. (NaWANGARDNIJ DIZAJN wADIMA mELLERA (B59; (NuDRÆS æ(B. (Nm(B. (NdO PROBLEMI FORMUWANNQ MODNOGO OBRAZU W FE[NÆL@STRACÆÇ aR dEKO(B.. 65; (NkNIVNIKOWA s(B. (Nw(B. (NkONSTRUKTIWÆZM U WSTUPNIH TITRAH UKRAÇNSXKIH FÆLXMÆW (B1920-30-(NH ROKÆW (B71; (N{KOLXNA o(B. (Nw(B. (NbOJ^UKÆZM U MEVIGÆRSXKOMU MISTECXKO(B-(NKERAMÆ^NOMU TEHNÆKUMÆ(B-Æ(NNSTITUTÆ QK QWI]E AWANGARDNOGO PORQDKU (B78; (N{RAMKO t(B. (Nw(B. (NaNÆMALÆSTI^NÆ OBRAZI U MISTECTWÆ UKRAÇNSXKIH AWANGARDISTÆW (B84; (NoDREHÆWSXKIJ r(B. (Nw(B. (NrOZWITOK ETNODIZAJNU W gALI^INÆ (B((NPER[A POLOWINA hh STOLÆTTQ(B) 91; (NpEREOSMISLENNQ ÆDEJ BAUGAUZU TA KONSTRUKTIWÆZMU U SU^ASNÆJ PRAKTICÆ DIZAJNU(B; (NlITWINENKO n(B. (Nm(B. (NsPADOK BAUGAUZ U SU^ASNOMU DIZAJNÆ (B95; (NbOVKO t(B. (No(B. (NwPLIW BAUGAUZU TA KONSTRUKTIWÆZMU NA FORMUWANNQ MOWI SU^ASNOÇ ÆNFOGRAFÆKI (B102; (N~UÃWA o(B. (Nw(B. (NgEOMETRI^NÆ ELEMENTI TA KOMPOZICÆÇ BAUGAUZA W DIZAJNÆ PAKUWALXNOÇ PRODUKCÆÇ (B106; (NkLÆWAK w(B. (Ns(B. (NwPLIW ÆDEJ BAUGAUZU NA STWORENNQ WÆRTUALXNOÇ REALXNOSTÆ (B110; (NsAWÆCXKA o(B. (Nw(B. (NkOLXOROWE KOLO jOHANNESA æTTENA TA JOGO ZASTOSUWANNQ U SU^ASNOMU DIZAJNÆ ZA^ÆSKI (B114; (NpOLÆ]UK a(B. (Na(B. (NaKCIDENTNIJ [RIFT U KONTEKSTÆ ÆDEJ BAUGAUZA W OSWÆTNXO(B-(NWIHOWNIH PROEKTAH (B120; (NpETROWSXKA `(B. (Nr(B. (NnASLÆDUWANNQ ÆDEJ BAUHAUZU W DIZAJN(B-(NPROEKTAH MALIH ARHÆTEKTURNIH FORM STUDENTAMI lXWÆWSXKOÇ POLÆTEHNÆKI(B. 124; (NaKTUALXNÆ PITANNQ TEORÆÇ Æ PRAKTIKI DIZAJNU hh(BI (NST(B.; (NmATOLÆ^ æ(B. (Nq(B. (NrOLX DIZAJNERA U FORMUWANNÆ KULXTURNOGO PROSTORU (B128; (N{EMENXOWA `(B. (Nw(B. (NhUDOVNIKI(B-(NMURALÆSTI QK AKTIWATORI ZMÆN U KULXTURÆ(B, (NSUSPÆLXNO(B-(NPOLÆTI^NOMU TA GROMADSXKOMU VITTÆ (B134; (NoBUHOWSXKA e(B. (Nw(B. (NsPECIFÆKA FORMUWANNQ AWTORITETU WIKLADA^A DIZAJNU (B140; (NwORONÆNA m(B. (Nw(B. (NnAW^ALXNA PROÃKTNA DÆQLXNÆSTX STUDENTÆW NA PRIKLADÆ KONKURSÆW MOLODIH DIZAJNERÆW ODQGU (B144; (NsTEMPÆCXKA `(B. (Ns(B. (NwÆZUALXNIJ OBRAZ ART(B-(NBUKU TA OSOBLIWOSTÆ JOGO TWORENNQ (B149; (NsTRÆLECX w(B. (Nf(B. (NuTO^NENNQ FORMUL@WANNQ TERMÆNU (S0(NMEBLÆ(S1 (NDLQ NAUKOWOGO DOSLÆDVENNQ TA DIZAJN(B-(NPROEKTUWANNQ (B152; (NdQD@H(B-(NbOGATXKO n(B. (Nj(B. (NdIZAJN [IROKOFORMATNOÇ REKLAMI(B: (NHUDOVNÆ ZASOBI TA MISTECXKA CÆNNÆSTX (B157; (NaMETOWA l(B. (Nm(B. (NmURALI U TWOR^OSTÆ ãWGENÆÇ gAP^INSXKOÇ (B160; (NmOSTOW]IKOWA d(B. (No(B. (NuKRAÇNSXKIJ TA ÃWROPEJSXKIJ DOSWÆD ZASTOSUWANNQ GARQ^OÇ EMALÆ W ÆNTER(B'Ã(NRÆ TA EKSTER(B'Ã(NRÆ (B164; (NpUGA^ENKO m(B. (Nk(B. (NlUSKALKI (B- (NAWANGARDNIJ NAPRQMOK UKRAÇNSXKIH SKLQNIH PRIKRAS (B170; (NoBUHOWSXKA l(B. (Nw(B. (NeTNODIZAJN U WIMÆRÆ SU^ASNOGO UKRAÇNSXKOGO PRIMÆTIWÆZMU (B175;s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmISTECTWOs -- (NdIZAJNs