)Qæ(NNTELEKTUALXNA WLASNÆSTX (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK (B/s)E - (NpOPOWA(B, (Nl)QÆLÆQ mIKOLAÇWNA(B,s)E; (NhROMOW(B, (NaNATOL)QÆJ wOLODIMIROWI^s)E; (N{UBA(B, )Qæ(NRINA wOLODIMIRÆWNAs)E; (NhARK)QÆWSXKIJ NACÆONALXNIJ UNÆWERSITET BUDÆWNICTWA TA ARHÆTEKTURIs)E ((NhARK)QÆW (B:s)E (NfEDORKO(B,s, 2021)
(Np)QÆDRU^NIK PRISWQ^ENIJ SU^ASNOMU ROZWITKU OB(B'Ã(NKTÆW TA ELEMENTÆW SISTEMI OHORONI(B, (NZAHISTU TA UPRAWLÆNNQ PRAWAMI NA REZULXTATI ÆNTELEKTUALXNOÇ DÆQLXNOSTÆ(B. (Nu PÆDRU^NIKU ROZKRITO ROLX Æ ZNA^IMÆSTX ROZWITKU ÆNTELEKTUALXNOÇ TWOR^OÇ DÆQLXNOSTÆ TA KOMERCÆALÆZACÆÇ ÇÇ REZULXTATÆW DLQ EFEKTIWNOGO FUNKCÆONUWANNQ Æ ROZWITKU SUB(B'Ã(NKTÆW GOSPODAR@WANNQ TA DERVAWI W CÆLOMU(B. (NpÆDRU^NIK DOPOWNENO RISUNKAMI(B, (NSHEMAMI TA PRIKLADAMI(B,(N]O DOZWOLITX PÆDWI]ITI EFEKTIWNÆSTX SPRIJNQTTQ MATERÆALU TA SFORMUWATI U ^ITA^A POSLÆDOWNU SISTEMU ZNANX W SFERÆ ÆNTELEKTUALXNOÇ WLASNOSTÆ(B. (Nu DODATKAH NAWEDENO ZRAZKI TIPOWIH DOGOWORÆW ]ODO ROZPORQDVENNQ MAJNOWIMI PRAWAMI NA OB(B'Ã(NKTI ÆNTELEKTUALXNOÇ WLASNOSTÆ(B, (NPRIKLADI OHORONNIH DOKUMENTÆW NA OB(B'Ã(NKTI ÆNTELEKTUALXNOÇ WLASNOSTÆ(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 224-228. - (NpREDM(B. (NPOKAV^IK(B.: (NS(B. 260-261s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpRAWOs -- )Qæ(NNTELEKTUALXNA WLASNÆSTXs)E; (NSUB(B')QÃ(NKT PRAWAs)E; (NOB(B')QÃ(NKT PRAWAs)E; (NPROMISLOWA WLASN)QÆSTXs)E; (NTORGOWELXN)QÆ MARKIs)E; (NKOMERC)QÆJNE NAJMENUWANNQs)E; (NGEOGRAF)QÆ^NE ZAZNA^ENNQs)E; (NDOMENNE )QÆM(B'(NQs)E; (NM)QÆVNARODNA REÃSTRACÆQs)E; (NAWTORSXKE PRAWOs; (NMAJNOW)QÆ PRAWAs)E; (NUPRAWL)QÆNNQs)E; (NZAHIST )QÆNTERESÆWs)E