(NmUZI^NA TERAP)QÆQ DLQ DÆTEJ Z AUTIZMOM (B/s)E - (NaLW)QÆN(B, (NdVULXÃTTA(B,s)E; (NwORIK(B, (NeR)QÆELs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NsWAROG(B,s, 2023)
(NkNIGA (S0(NmUZI^NA TERAP)QÆQ DLQ DÆTEJ Z AUTIZMOM(S1 (NBULA WPER[E OPUBLÆKOWANA (B1978 (NROKU(B. (NwONA STALA PER[IM WIDANNQM(B, (NPRISWQ^ENIM WPLIWU MUZI^NOÇ TERAPÆÇ NA ROZWITOK DITINI Z AUTIZMOM(B, Æ (NDOTEPER Ã ODNIM Z OSNOWOPOLOVNIH POSÆBNIKÆW U CÆJ GALUZÆ(B. (Nu KNIZÆ DOKLADNO OPISANO KONKRETNÆ METODIKI ROBOTI MUZI^NOGO TERAPEWTA Z DÆTXMI Z RÆZNIM STUPENEM WIRAVENOSTÆ AUTIZMU(B. (NoPIS PSIHOTERAPEWTI^NOGO PROCESU SISTEMATIZOWANO(B, (NAWTOR WIDÆLQÃ OKREMÆ ETAPI ROBOTI(B. (NmETODIKI SUPROWODVU@TXSQ PRIKLADAMI Z PRAKTI^NIH ZANQTX dV(B. (NaLWÆN(B, (NQKA ODNÆÃ@ Z PER[IH ZASTOSUWALA MUZIKU W ROBOTÆ Z AUTI^NIMI DÆTXMI(B. (NkNIGU WÆDREDAGOWANO Æ DOPOWNENO e(B. (NuORÆK(B, (NWÆCE(B-(NPREZIDENTOM bRITANSXKOGO tOWARISTWA MUZI^NIH TERAPEWTÆW(B. (NwELIKU UWAGU PRIDÆLENO U^ASTÆ BATXKÆW(B, (NOPISU@TXSQ [LQHI WIRÆ[ENNQ BAGATXOH PROBLEM NA SPÆLXNIH ZANQTTQH(B. (NwIDANNQ ADRESOWANE MUZI^NIM TERAPEWTAM(B, (NPEDAGOGAM(B, (NPSIHOLOGAM TA ÆN[IM FAHÆWCQM(B, - (NQK TIM(B, (NHTO WVE PRAC@Ã Z AUTI^NIMI DÆTXMI(B, (NTAK Æ TIM(B, (NHTO ROBITX PER[Æ KROKI W CÆJ SFERÆ(B. (NkNIVKA BUDE KORISNO@ WSÆM(B, (NHTO CÆKAWITXSQ DOPOMOGO@ DÆTQM ÆZ PORU[ENNQMI SPÆLKUWANNQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NNKL@ZIWNA OSWÆTAs)E -- (NaUTISTIs -- (NmETODI NAW^ANNQs; (NaUTISTIs -- (NmUZI^NA TERAP)QÆQs)E; (NMUZI^NA POWED)QÆNKAs)E; (NAUTI^NA POWED)QÆNKAs)E; (NMETODIKIs; (NTERAP)QÆQs)E; (NKONKRETN)QÆ PRIKLADIs)E