(NuKRA)QÇNSXKA MOWA(B. (NpODOROV ÆZ bAD(B-(NeMSA DO sTRASBURGA (B/s)E - (NdEMSXKA(B, (NoRISQ(B,s; (NsMALX(B, (Nw)QÆKTORÆQ(B,s)E ((NhARK)QÆW (B:s)E Vivat, 2025)
(NnA KULXTURN)QÆJ MAPÆ MODERNOÇ UKRAÇNSXKOÇ MOWI Ã DWÆ WAVLIWÆ TO^KI(B: (NbAD(B-(NeMS(B, (NZWÆDKI UKAZOM NAMAGALISX PEREKONATI SWÆT(B, (N]O UKRAÇNSXKOÇ MOWI NEMAÃ(B, (NNE BULO Æ BUTI NE MOVE(B, Æ (NsTRASBURG (B- (NTO^KA(B, (NDE (B21 (NBEREZNQ (B2022 (NROKU UKRAÇNSXKA OTRIMALA STATUS MAJBUTNXOÇ OFÆCÆJNOÇ MOWI ãWROPEJSXKOGO sO@ZU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmOWOZNAWSTWOs -- (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- )Qæ(NSTORÆQs)E; (NMOWAs; (NBOROTXBA ZA MOWUs; (NNI]ENNQ UKRA)QÇNSXKOÇ MOWIs)E; )QÆ(NSTORÆQ ZARODVENNQs)E; )QÆ(NSTORÆQ ROZWITKUs)E; )QÆ(NNDOÃWROPEJSXKA MOWNA GRUPAs)E; (NSU^^ASNIJ STAN MOWIs