(NpRIRODA WS)QÆH RE^EJ (B:s)E (NROMAN (B/s - )QàÆ(NLBERT(B, (NeLÆZABET(B,s)E ((NlXW)QÆW (B:s)E (NwIDAWNICTWO sTAROGO lEWA(B,s, 2024)
(NpRIRODA WS)QÆH RE^EJ(S1 (B- (NBESTSELER eLÆZABET àÆLBERT(B, (NAWTORKI WSESWÆTNXO WÆDOMIH ROMANÆW (S0ç(NSTI(B, (NMOLITISQ(B, (NKOHATI(S1 (NTA (S0(NmÆSTO DÆW^AT(S1(B. (NcE DIWOWIVNA ÆSTORÆQ PRO DOROSLÆ[ANNQ J PO[UKI SEBE(B, (NVAGU PÆZNANNQ(B, (NSEKSUALXNÆSTX(B, (NSWOBODU Æ WÆDWAGU(B. (NaLMÆ wÆTTEKER(B, (NVÆNCÆ Z GOSTRIM DOPITLIWIM ROZUMOM TA NEWGASIMO@ CÆKAWÆST@ DO NAWKOLI[NXOGO SWÆTU(B, (NWIPALA DOLQ VITI W EPOHU NAUKOWIH EKSPEDICÆJ Æ REWOL@CÆJNIH PROSWÆTNICXKIH ÆDEJ(B, (NKOLI W^ENÆ BULI AWANT@RISTAMI J ROMANTIKAMI(B. (NaLMINA ÆSTORÆQ (B- (NCE PRISTRASNA Æ ZAHOPLIWA MANDRÆWKA L@DSXKOGO ROZUMU(B, (NSPROBA POQSNITI SUTX USXOGO NA SWÆTÆ Æ DOSLÆDVUWATI JOGO POPRI NEWTOLENNÆ BAVANNQ TA ROZBITE SERCE(B. (N~I WDASTXSQ ÇJ STATI WIZNANIM BOTANÆKOM PORQD ÆZ WÆDOMIMI NAUKOWCQMI(B-(N^OLOWÆKAMI(B? (NaDVE aLMA wÆTTEKER MALA WSÆ [ANSI ZATXMARITI SAMOGO TWORCQ EWOL@CÆJNOÇ TEORÆÇ ~ARLXZA dARWÆNA(B. (NkUDI ZAWEDE ÇÇ SPRAGA DO NOWOGO(B? æ (N^I ZMOVE aLMA HO^ NA KROK NABLIZITISQ DO ÆSTINNOGO ZNANNQ PRO PRIRODU WSÆH RE^EJ(B?s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NaMERIKANSXKA L)QÆTERATURAs)E -- (NpEREKLADI UKRA)QÇNSXKO@s)E -- (NrOMANIs