(NbORIS gR)QÆN^ENKO(B: 99 (NFAKTÆW VITTQ Æ TWOR^OSTÆ (B:s)E )QÆ(NL@STROWANA ENCIKLOPEDÆQ(B, (NNAW^ALXNIJ PROÃKT STUDENTÆW fAKULXTETU UKRAÇNSXKOÇ FÆLOLOGÆÇ(B, (NKULXTURI Æ MISTECTW J fAKULXTETU OBRAZOTWOR^OGO MISTECTWA Æ DIZAJNU (B/s)E - (NmATW)QÆÃNKO(B, (NoLQ(B,s)E; (NrADXKO(B, (NkATERINA(B,s; (NwOLG)QÆN(B, (N`RÆJ(B,s)E; (Nw)QÆR^ENKO(B, (NtETQNA(B,s)E; (NkI)QÇWSXKIJ STOLI^NIJ UNÆWERSITET ÆMENÆ bORISA gRÆN^ENKAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NkI)QÇW(B. (NSTOLI^(B. (NUN(B-(NT ÆM(B. (Nb(B. (NgRÆN^ENKA(B,s)E, 2024)
(N~I BAGATO WI ZNA)QÃTE DETALEJ PRO BUDENNE VITTQ bORISA gRÆN^ENKA(B? (NqK JOMU WDALOSQ POÃDNUWATI NÆVNÆSTX DO DRUVINI(B, (NTEPLÆ(B. (NBATXKÆWSXKÆ PO^UTTQ DO DONXKI J ONUKA Z KOLOSALXNO@ PRACEZDATNÆST@(B? (NsPODÆWAÃMOSQ(B, (NPROPONOWANA GRAFÆ^NA KNIVKA NABLIZITX WAS DO bORISA gRÆN^ENKA(B, (NDOPOMOVE OSQGNUTI WSÆ GRANÆ CÆÃÇ WINQTKOWOÇ OSOBISTOSTÆ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NgR)QÆN^ENKO b(B. (Nd(B.s)E; (NpISXMENNIKI(B, (NUKRA)QÇNSXKÆs)E