(NaNTOLOG)QÆQ LATINOMOWNIH TWORÆW UKRAÇNSXKIH MISLITELÆW (BXV - XVIII (NST(B. (NU PEREKLADÆ UKRAÇNSXKO@ (B(Latinas Roxolaniae) /s)E - (NlITWINOW(B, (Nw(B. (Nd(B.,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT FÆLOSOFÆÇ ÆMENÆ g(B. (Ns(B. (NsKOWORODIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NaKADEMPER)QÆODIKA(B,s)E, 2024)
(NpAN(B')QÃ(NWROPEJSXKA SPÆLXNOTA PI[AÃTXSQ SWOÃ@ KULXTURO@ EPOH RENESANSU Æ BAROKO (B((Nh(BV-(Nh(BVæææ (NST(B.), (NQKA WÆDOBRAVENA W LATINOMOWNIH TWORAH Æ ZASWÆD^ENA W ÆNTERNETÆ(B, (NDE PERELÆ^ENO WSÆ ÃWROPEJSXKÆ KRAÇNI TA POÆMENNO NAZWANO AWTORÆW(B, (N]O PISALI TWORI LATINO@(B. (NnE ZNAJDEMO TAM LI[E DWOH KRAÇN(B: (NmOSKOWÆÇ TA uKRAÇNI(B. (N}ODO PER[OÇ(B, (NTO ZROZUMÆLO(B: (NNEMAÃ ^IM POHWALITISQ(B. (NnATOMÆSTX W uKRAÇNÆ MAÃMO NE ODIN DESQTOK LATINOMOWNIH TWORÆW UKRAÇNSXKIH RENESANSNIH GUMANÆSTÆW Æ ^ISLENNU RUKOPISNU LATINOMOWNU FÆLOSOFSXKU SPAD]INU PROFESORÆW kIÃWO(B-(NmOGILQNSXKOÇ AKADEMÆÇ(B. (NcE WIDANNQ (B- (NPER[IJ KROK DO OZNAJOMLENNQ NACÆONALXNOÇ Æ SWÆTOWOÇ GROMADSXKOSTÆ Z LATINOMOWNO@ uKRAÇNO@(B. (S0(NaNTOLOGÆQ(S1 (NSKLADAÃTXSQ Z DWOH ^ASTIN(B: (NPOEZÆÇ TA PROZI(B, (NKOVNA Z QKIH REPREZENTOWANA URIWKAMI TWORÆW WÆDPOWÆDNOGO VANRU W PEREKLADÆ UKRAÇNSXKO@(B.s)E
(NpRO)QÃKT (B"(NnAUKOWA KNIGA(B"s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NpEREKLADNA L)QÆTERATURAs)E -- (NaNTOLOG)QÆQs)E