(Nu SADU P)QÆZNANNQ gRIGORÆQ sKOWORODI(B. (NdO TRXOHSOTRÆ^^Q WÆD DNQ NARODVENNQ (B:s)E [(NKOL(B. (NMONOGR(B.] /s - (NsULIMA(B, (Nm(B. (Nm(B.,s; (NnOGA(B, (Ng(B. (Nm(B.,s; (NsULIMA(B, (Nw(B. )Qæ.,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ NAUK uKRAÇNIs)E )Qæ(NNSTITUT LÆTERATURI ÆM(B. (Nt(B. (Ng(B. (N{EW^ENKAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 2024)
(NkOLEKTIWNA MONOGRAF)QÆQ Z NAGODI (B300-(NLÆTNXOGO @WÆLE@ WÆD DNQ NARODVENNQ gRIGORÆQ sAWI^A sKOWORODI PÆDGOTOWLENA SPÆWROBÆTNIKAMI WÆDDÆLU DAWNXOÇ UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURI æNSTITUTU LÆTERATURI ÆM(B. (Nt(B.(Ng(B. (N{EW^ENKA nan uKRAÇNI NA OSNOWÆ DOPOWÆDEJ(B, (NQKÆ BULI WIGOLO[ENÆ U GRUDNÆ (B2023 (NR(B. (NNA (BIX (NNAUKOWOMU SEMÆNARÆ WÆDDÆLU DAWNXOÇ UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURI W RAMKAH PLANOWOÇ TEMI (S0(NuKRAÇNSXKA LÆTERATURA (BX-XVIII (NST(B.: (NAWTOR(B, (NTEKST(B, (NBÆBLÆJNA EKZEGETIKA(B, Æ(NSTORI^NA POETIKA(B, Æ(NNTERPRETACÆJNÆ PRAKTIKI (BXIX-XXI (NST(B.(S1 (B((NZAPLANOWANA DO WIKONANNQ W (B2021-2026 (NRR(B.). (N~OTIRI ROZDÆLI ROZKRIWA@TX ^OTIRI WIMÆRI SU^ASNOGO SKOWORODOZNAWSTWA(B: (NRETROSPEKTIWNIJ OGLQD AKADEMÆ^NOÇ SKOWORODÆQNI NEZALEVNOÇ uKRAÇNI ZA (B1991- 2021 (NRR(B., (NZOKREMA J OGLQD PERSONALXNOGO WNESKU W C@ GALUZX NAUKI WIDATNOGO W^ENOGO(B-(NMEDÆÃWÆSTA o(B.(Nw(B. (NmI[ANI^A(B; (NROZDÆLI (B2, 3, 4 (NROZGLQDA@TX TEKSTI sKOWORODI U ZMÆSTOWIH(B, (NSTILÆSTI^NIH(B, Æ(NSTORIKO(B-(NTIPOLOGÆ^NIH WIMÆRAH(B, (NA TAKOV ÆNTERPRETACÆ@ OSOBI PISXMENNIKA TA JOGO GEROÇW U NOWÆTNÆJ MATERIKOWÆJ Æ DÆASPORNÆJ UKRAÇNSXKÆJ LÆTERATURÆ(B.s)E
(NpRO)QÃKT (B"(NnAUKOWA KNIGA(B"s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nl)QÆTERATURNA KRITIKAs)E