(Nw)QÆZANTINÆSTIKA (B:s)E (NKURS LEKC)QÆJ (B/s)E - (NbALUH(B, (NwASILX oLEKS)QÆJOWI^(B,s)E ((N~ERN)QÆWCÆ (B:s)E (NkNIGI (B- XXI,s, 2006)
(NpOS)QÆBNIK WISWÆTL@Ã PROCES ZARODVENNQ(B, (NROZKWÆTU TA PADÆNNQ WÆZANTÆJSXKOÇ CIWÆLÆZACÆÇ(B, (NPO^INA@^I Z PO[IRENNQ HRISTIQNSTWA TA PERETWORENNQ JOGO NA PANÆWNU RELÆGÆ@ Æ ZAKÆN^U@^I PADÆNNQM wÆZANTÆJSXKOÇ ÆMPERÆÇ W REZULXTATÆ ZAWO@WANX OSMANÆW(B. (Nu KNIZÆ WMÆ]ENO DODATKI(B, (NPOKAV^IKI(B, Æ(NL@STRACÆÇ TA KARTI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NsTARODAWN)QÆJ rIMs)E -- (Nw)QÆZANTÆJSXKA ÆMPERÆQs)E -- 330-1453; )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NsH)QÆDNA ãWROPAs)E -- (Nw)QÆZANTÆJSXKA ÆMPERÆQs)E -- 330-1453; )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NsH)QÆDNE sEREDZEMNOMOR(B'(NQs)E -- (Nw)QÆZANTÆJSXKA ÆMPERÆQs)E -- 330-1453