(NzA LA[TUNKAMI )QÆMPERÆÇ(B. (NeSEÇ PRO UKRAÇNSXKO(B-(NROSÆJSXKÆ KULXTURNÆ WÆDNOSINI (B/s)E - (NaGE)QÃWA(B, (NwÆRA(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nw)QÆHOLA(B,s)E, 2024)
(NpRO UKRA)QÇNSXKO(B-(NROSÆJSXKÆ WZAÃMINI WVE BAGATO NAPISANO W KONTEKSTÆ ROSÆJSXKIH ÆNTERESÆW Æ PRÆORITETÆW(B. (NrOSÆQ BEZCEREMONNO OBLAGORODVUWALA SWO@ ÆSTORÆ@ ^UVIMI ZWITQGAMI J ZDOBUTKAMI(B, (NPOZBAWLQ@^I NATOMÆSTX UKRAÇNCÆW ÇHNXOGO MINULOGO(B. (Nz UKRAÇNSXKOGO POGLQDU(B, (NKARTINA ZOWSÆM ÆNAK[A(B. (NuVE NE ODNE STOLÆTTQ RE^NICE@ ANTIKOLONÆALXNOGO DISKURSU Ã WÆT^IZNQNA LÆTERATURA(B. (NwÆD kOTLQREWSXKOGO(B, (NkWÆTKI(B-(NoSNOW(B'(NQNENKA(B, (NHARKÆWSXKIH ROMANTIKÆW AV DO EPOHI MODERNÆZMU J ZRE[TO@ POSTANNQ DERVAWI WONA PROPONUWALA RÆZNÆ MODELÆ ÆDENTI^NOSTI(B, (NPÆDWAVU@^I ÆMPERSXKÆ PRETENZÆÇ J UTWERDVU@^I WLASNU KULXTURNU SAMODOSTATNÆSTX(B. (Nu CÆJ KNIVCÆ AWTORITETNA LÆTERATUROZNAWICQ wÆRA aGEÃWA ^EREZ PRIZMU KULXTURNOGO PROCESU ANALÆZUÃ UKRAÇNSXKIJ SPROTIW ÆMPERÆÇ TA BOROTXBU ZA ZBEREVENNQ KOLEKTIWNOÇ PAM(B'(NQTÆ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NsU^ASNA UKRA)QÇN^SXKA LÆTERATURAs)E -- (NeSE)QÇ(B, (NPOLÆTI^NÆs)E