(NmIHAJLO gRU[EWSXKIJ )QÆ gpu (B- (Nnkwd(B. (NtRAGÆ^NE DESQTILÆTTQ(B: 1924-1934 =s)E Mykhailo Hrushevsky and the GPU-NKVD. The Tragic Decade: 1924-1934 - (NpRISTAJKO(B, (NwOLODIMIR(B,s; (N{APOWAL(B, (N`R)QÆJs)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ NAUK uKRAÇNIs)E; (NsLUVBA BEZPEKI uKRA)QÇNIs)E; (NuKRA)QÇNSXKE ÆSTORI^NE TOWARISTWOs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NuKRA)QÇNA(B,s)E, 1996)
(NnA P)QÆDSTAWÆ UNÆKALXNIH(B, (NNEDOSTUPNIH RANÆ[E DOKUMENTÆW Æ MATERÆALÆW PROSTEVU@TXSQ OSTANNÆ TRAGÆ^NÆ DESQTX ROKÆW VITTQ Æ DÆQLXNOSTÆ WIDATNOGO UKRAÇNSXKOGO POLÆTIKA Æ W^ENOGO mIHAJLA gRU[EWSXKOGO(B. (NcE ROKI(B, (NKOLI PÆSLQ POWERNENNQ Z EMÆGRACÆÇ NA bATXKÆW]INU NAWESNÆ (B1924 (NR(B. Æ (NDO SAMOÇ SMERTÆ W LISTOPADÆ (B1934-(NGO WÆN PEREBUWAW PÆD POSTÆJNIM NAGLQDOM gpu(B-(Nnkwd(B. (N~OMU TAK STALOSQ(B? (NqK WPLIWALO NA DOL@ m(B. (NgRU[EWSXKOGO TE(B, (N]O WÆN OPINIWSQ W KOLÆ PILXNOÇ UWAGI ^EKÆSTÆW(B? (NnA CÆ TA BAGATO ÆN[IH ZAPITANX DA@TX WÆDPOWÆDX AWTORI KNIVKI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NgRU[EWSXKIJ m(B. (Ns(B.s; )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NpERSONAL)QÆÇs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E -- 1924-1934; (NuKRA)QÇNAs)E -- )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NpOL)QÆTI^NÆ DÆQ^Æs)E -- 1924-1934